U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > RKAVIC JO11-1 ...

RKAVIC JO11-1 vs Argon JO11-1

Een duel, twee gezichten. De laatste oefenwedstrijd voordat we volgende week weer om de punten gaan spelen. Het was om eerlijk te zijn de eerste helft niet best. Veel verkeerde balaannames, geen rust in het team en zeker niet altijd de goede keuzes. Daardoor stonden we eigenlijk continu onder druk. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de 1-0 (prachtgoal onderkant lat) en de 2-0 (na een snelle uitval) al vrij snel op het scorebord stonden. Het had zomaar best een veel groter verschil kunnen zijn. Het was trouwens ook weer niet zo, dat we helemaal niet op hun helft kwamen (vlak voor rust kwamen we zelfs nog op 2-1), maar de best voetballende ploeg was RKAVIC. Maar kwalijker dan ons eigen spel was het gemopper op elkaar. Juist als je het moeilijk hebt, moet je elkaar helpen op een positieve manier. Dat een tegenstander beter is kan je niks aan doen, maar elkaar helpen kun je zelf regelen.

Daar werd in de rust dan ook even nadrukkelijk op gewezen. En eerlijk is eerlijk: de tweede helft pakte de boys het heel goed op. Zo goed zelfs dat we de gelijkmaker absoluut verdienden. Kansen waren er genoeg voor, maar de schoten waren soms net niet scherp genoeg, of de keeper redde of het houtwerk zat in de weg. En dan weet je dat als je hem zelf niet maakt hij aan de andere kant (vlak voor tijd na een counter) valt.

Volgende week ons eerste duel in de hoofdklasse 2 waar we elkaar hard nodig gaan hebben en hopelijk hebben de mannen dat vandaag geleerd. Als dat is gelukt dan was dit een zeer zinvolle oefenwedstrijd.