U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO17-5 n...

Argon JO17-5 neemt revanche op Forza Almere

De wedstrijd van vandaag is eigenlijk op 14 oktober 2017 begonnen op het moment dat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal gaf.  Een scheidsrechter die, zelfs in de ogen van de tegenstander net een ietsjepietsje minder partijdig had kunnen fluiten.Een wedstrijd die met 1-0 werd verloren maar waarvan (bijna) iedereen vond dat er minstens een gelijkspel uit had moeten komen. Dat gevoel heeft dus bijna 3 maanden geborreld en gebroeid in de harten van spelers en coaches. Een gevoel van een onrecht dat rechtgezet moest worden.

Met die instelling gingen de spelers de wei in. Die wei was veld 2, misschien geen echt knollenveld maar toch ook bepaald geen biljartlaken. Voor ons team, dat het van combinatievoetbal moet hebben, altijd een extra uitdaging.
Dit keer zaten er vier wisselspelers op de bank waaronder Tim Waning als gastspeler. De behoefte aan wraak en revanche bleek al na 1 minuut te worden bevredigd toen een combinatie tussen Tom en Joey zijn vruchten afwierp. De massaal opgekomen supportersschare was dus niet voor niets gekomen. Men wreef zich in de door de kou stram geworden handen. Het zou gaan gebeuren, de Schande van Almere zou worden uitgewist.Na 6 minuten was het weer raak, dit keer door een fraaie vrije trap van Frans die lekker in het net eindigde. Helaas moest Frans niet veel later met een lastige blessure op de brancard worden weggedragen waarna het spel wat onrustiger werd. Toch met 2-0 de rust in, niks aan de hand.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Wat rommelig met kansen over en weer. Dit keer was het Forza dat als eerste scoorde. In de 62e minuut rolde de bal over de doellijn voor de 2-1. Intussen was het vooral Toine die zich liet zien in zijn zeer gewaardeerde rol van verzorger/assistent. Zelf regelmatig geblesseerd is hij altijd aanwezig en ook altijd een actief deel van het team.Langzaam maar zeker herpakte Argon zich en werd het overwicht weer gevonden. Dat resulteerde in een tweede goal van Joey, dit keer op aangeven van Tim. 3-1 was ook meteen de eindstand. De revanche was binnen.

Volgende week begint de nieuwe competitiereeks in de derde klasse meteen met een kraker tegen Hertha JO17-2. Een goede test in een echte streekderby. Wat zal het worden? We zullen het meemaken. Tot nu toe blijkt een uitdaging voor dit team steeds weer een extra stimulans. Dus wie weet….