U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon wederom ...

Argon wederom in slotfase onderuit

Foto van Foto van Foto van
Argon hield thuis tegen Achilles Veen lang stand, maar de wedstrijd duurde eigenlijk zes minuten te lang. In de slotfase sloegen de bezoekers toe, een hoekschop kon door de vrijstaande Thijs van den Berg ingekopt worden. Daarvoor ontsnapte de Argonauten al toen een toegekende strafschop door de topscorer van Achilles Veen naar veld zeven werd gezonden. Daarna probeerde Argon met verse krachten alsnog het tij te keren maar het gebrek aan stootkracht werd opnieuw duidelijk. Wederom een miniem verlies: 0-1.

Behoudend
De eerste helft viel er weinig te genieten, Argon speelde voorzichtig en ook Achilles Veen gaf niet vol gas. Beide defensies gaven maar weinig weg, wel hadden de bezoekers de betere mogelijkheden. De eerste mogelijkheid was voor Argon dat na tien minuten een vrije trap toegekend kreeg op de hoek van het strafschopgebied, Maikel van de Water kreeg de bal bij Soner Gedik maar voor dat Gedik gevaarlijk kon worden greep doelman Jamil Kools in. Ook na een voorzet van Jordly Petronia mikte Gedik te hoog. Achilles Veen maakte aanvallend in die fase ook geen indruk, Argondoelman Romero Antonioli grabbelde een bal weg op een inzet van AV en na balverlies in de Argondefensie schoot Sven Aerts van een meter over. Daarna bleef het tikken op het middenveld en werden er weinig aanvallende acties geproduceerd. De laatste vijf minuten voor rust produceerde Achilles Veen een vrije trap die uiteindelijk door Antonioli zittend kon worden gestopt. Even later strandde een combinatie tussen Soner Gedik en Maikel van de Water op keeper Kools. Ook een schot van Brian Peters namens AV kwam in handen van Antonioli.

Meer beleving
De tweede helft was niet echt spectaculair maar er was meer actie, namens Achilles Veen kopte Brian Peters over. Met nog een half uur op de klok zagen we een mogelijkheid op rechts van Bas Boelhouwer maar Boelhouwer kwam niet echt aan schieten toen. Ook Justin Sporkslede en Soner Gedik hadden geen geluk met hun schoten, ze mikten te hoog. Daarna maakte Dylan Bergkamp zijn opwachting, hij verving Maikel van de Water die de warme kleedkamer kon opzoeken. Rond minuut 70 kroop Argon door het oog van de naald. Discussie tussen de assistent en de scheidsrechter leverde Achilles Veen een strafschop op en Dennis Filippo een gele kaart. Topscorer Sven Aerts mocht vanaf elf meter aanleggen maar de bal verdween via een boog op veld zeven. Een minuut later stopte Romero Antonioli een hoekschop, de rebound ging naast. Coach Ron van Niekerk bracht daarna opnieuw een aanvaller in, Jose Valencia Rodriguez verving Bas Boelhouwer. Met nog zes minuten op de klok kreeg Achilles Veen een hoekschop, de bal dwarrelde nabij de tweede paal en daar stond Thijs van den Berg gereed om de bal in te koppen 0-1. Met Stan van Scheppingen binnen de lijnen ging Argon de slotfase in, hoewel Argon wel drukte bleef de defensie van Achilles overeind, Brian Peters deelde in blessuretijd nog een plaagstootje uit aan Argon, echter hij was zo vriendelijk om de bal over de doellat te schieten.Derhalve wel een verdiende overwinning voor de bezoekers, echter de manier waarop was knullig van Argonzijde.

Zaterdag moet Argon inhalen tegen Zwaluwen in Vlaardingen, of het grasveld daar dan bespeelbaar is valt nog te bezien.