U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Leuk toernooi ...

Leuk toernooi bij FC Utrecht

Een midweeks toernooi op de woensdagmiddag bij FC Utrecht. Onder de rook van stadion Galgewaard, potjes van 13 minuten in een groep met vijf hoofdklassers. Een sterk bezet deelnemersveld dus. Zonder de afwezige Sam, maar met 11 andere kanjers. En op zich was een wissel minder niet zo erg, want vandaag speelden we niet ons gebruikelijke 9x9 maar 8x8 en dus hadden we evengoed nog drie wissels.

We speelden op een half veld die aan zijkanten ook nog eens enkele meters versmald was. Ons gebruikelijke tikkie-takkie voetbal kwam er het eerste duel tegen Geinoord dan ook niet helemaal goed uit. Alec had wel een schotje en een kopbal en aan onze kant vloog een bal net naast. De 0-0 eindstand was dan ook best logisch.
Bij het 2e duel tegen Jonathan gebeurde er al weer wat meer. Het begin was moeilijk en kwamen door een hobbelgoal 0-1 achter. Maar nadat Maxime over had gekopt en Jayden een aardig schot in huis had werd het terecht gelijk. Het was wel een beetje merkwaardige (en eigen) goal van hun keeper, maar goed ook die tellen.
Tegen Maarssen (in de competitie werd het 5-5) werd het nu ook weer gelijk. Ook hier kwamen we eerst achter. En dankzij Manolis (via gestrekte hand en paal) werd het gelukkig geen 0-2. Na een aantal kansen van ons viel de 1-1 vlak voor tijd. Jesper brak uit en via de keeper werd het een corner. Daaruit kopte Maxime goed in en kon Sebas uit de rebound scoren. Mees bediende Cas die met een goed schot nog dicht bij de winst was, maar het gelijke spel was een terechte uitslag.
De jongens kwamen steeds meer op stoom in deze wedstrijdvorm, wat in het laatste duel tot een prachtige 4-0 winst leidde op Desto. In het begin hadden we het even moeilijk, maar toen onder andere Koen, Mika en Floris het achterin goed hadden staan konden we voorin het duel beslissen. Eerst was daar Cas, die goed doorzette waardoor Alec kon scoren. Een mooie assist van Jayden en een even mooie volley van Alec betekende de 2-0. Een ver en hard schot van Sebas was de 3-0 en het slotakkoord was voor Alec die zijn hattrick volmaakte na een mooi akka-panna en assist van Jesper.

Ongeslagen dus, waarmee we tweede in de groep werden achter winnaar Geinoord. Klasse gedaan boys!