U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > UVV JO11-1 vs ...

UVV JO11-1 vs Argon JO11-1

Vanochtend stond de wedstrijd tegen UVV uit Vleuten op het programma. Zonder Sam, want die mocht vandaag zijn kunsten bij de D2 vertonen.

Gezien de stand van UVV op de ranglijst beloofde het een pitte tegenstander te worden. De eerste kansen in de wedstrijd waren dan ook voor UVV maar al vrij snel kregen de jongens grip op de wedstrijd en eigenlijk hebben ze die de hele wedstrijd niet meer weggegeven. Het eerste echte gevaar van Argon kwam van het hoofd van Sebas, die voorlangs kopte. Nadat Alec zijn inzet net naast zag gaan was het Cas die de score opende met een vlammend schot in de korte hoek: 0-1. Even later rook het naar een penalty voor Argon na een charge op Cas, maar de bal ging niet op de stip. Niet veel later legde Mika na een snelle uitbraak de bal goed breed op de vrijstaande Sebas maar zijn schot ging naast. Vlak voor rust kwam UVV toch wel tegen de verhoudingen in langszij na opkomen van hun snelle rechtsbuiten: 1-1.

Na rust gingen de mannen verder met waar ze gebleven waren. Met felheid en prima positiespel werd UVV onder druk gezet. De verdediging met Koen, Floris, Jayden en Mees stond als een huis en bij de schaarse keren dat UVV er doorheen kwam stond Manolis zijn mannetje. Op het middenveld waren Cas en Maxime steeds net iets eerder bij de bal dan hun tegenstander en voorin hadden de verdedigers van UVV hun handen vol aan Alec, Jesper, Mika en Sebas.
Na een mooie uitbraak aan de linkerkant was Sebas op aangeven van Jayden dichtbij de 1-2 maar zijn inzet werd gestopt door de keeper. De verdiende voorsprong kwam er even later alsnog. Mika zette een goed blok waarna Alec de bal vakkundig langs de keeper werkte: 1-2. UVV was vervolgens een paar keer gevaarlijk met schoten van afstand maar tweemaal bracht de lat redding. Halverwege de tweede helft slaagde Alec erin om met een heerlijk afstandsschot de bal vanaf rechts in de linker bovenhoek te laten zeilen: 1-3. De tegenstander drong vervolgens wat meer aan en dwong Manolis tot een goede redding. Vijf minuten voor tijd bracht UVV de marge terug tot 1 door uit een corner te scoren: 2-3. De jongens waren echter niet uit het veld geslagen en bleven met een positieve instelling prima samenspelen. In de resterende speeltijd kwam de overwinning dan ook niet meer in gevaar.

Terwijl de tegenstander na het laatste fluitsignaal verslagen op het veld zat was er grote blijdschap in het Argonkamp. Deze overwinning was een mooie teamprestatie waar de jongens trots op kunnen zijn. Het publiek heeft genoten! Een smetje was het uitvallen van Jesper in de tweede helft met een voetblessure. Hopelijk is hij volgende week weer fit om mee te doen.

Goed weekend.

razende reservereporter