U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon in slotm...

Argon in slotminuut onderuit tegen Ter Leede

Foto van Foto van Foto van
Argon heeft lang stand gehouden tegen Ter Leede, na de gelijkmaker vlak voor rust werd het de tweede helft éénrichtingsverkeer, Ter Leede domineerde. Toch bleef de stand tot de regulaire speeltijd gelijk. Dat was voornamelijk te danken aan de slechte afwerking van de gasten en Argondoelman Romero Antonioli. In blessuretijd scoorde oud Argonaut Ian van Otterlo de niet onterechte 1-2.

Weinig mogelijkheden
De eerste helft waren er weinig mogelijkheden om te scoren aan Argonzijde, de combinaties liepen niet lekker en Ter Leede kreeg een paar mooie kansen. Al in de beginfase testte Oussama Siali de Argondoelman maar na een kleine twintig minuten vond dezelfde speler toch het net. Een diagonaal schot vanaf links schoof laag in de verre hoek 0-1. Argon probeerde daarna wel om in aanvallend opzicht op te bouwen, maar het bleef over het algemeen bij pogingen. Van Otterlo zette met een fraaie omhaal Argon bijna op een grotere achterstand maar de bal scheerde rakelings over de lat. Even later was Romero Antonioli de winnaar na een schot van Otterlo. Vijf minuten voor rust viel dan toch de gelijkmaker, op aangeven van Gerard Aafjes scoorde Patrick Lokken de 1-1. Daarna kreeg Ter Leede een gevaarlijk uitziende vrije trap maar Rob Zandbergen schoot over het doel.

Éénrichtingsverkeer
De tweede helft was Ter Leede oppermachtig maar de doelpunten bleven maar niet komen, pogingen van Marc de Kruijs gingen over, naast of waren een prooi voor Antonioli. Een vrije trap van Stefan Kraaijvanger kwam in handen van Antonioli. Ook Van Otterlo mikte naast en Siali vond twee maal de Argonsluitpost op zijn pad. Inmiddels kwam er een verse kracht in bij Argon: Soner Gedik. Met nog tien minuten te gaan brak Mark van der Weijden op rechts door maar zijn schot schoot net voorlangs de tweede paal. Daarna raakte Van der Weijden geblesseerd, Imar Kort nam zijn plaats in. Bijna werd het daarna een doelpunt voor de gasten maar invaller Ronnie Verplancke schoot van een meter afstand in handen van Antonioli. Het was uitstel van executie voor Argon, in minuut 92 maakte Ian van Otterlo alsnog de 1-2. Gelijk daarna floot scheidsrechter Wijma voor het einde van deze wedstrijd waarin Ter Leede Argon lang liet bungelen maar in de laatste minuut toch nog toesloeg.

Zaterdag gaat Argon op bezoek bij Zwaluwen Vlaardingen.

ACTIEBLOK

BSO