U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Goede wedstrij...

Goede wedstrijd, punten vergeten

Zaterdag stond al weer de voorlaatste wedstrijd op het programma: uit in Almere bij AS’80. Wie dacht dat alles in de Flevopolder vlak en recht zou zijn, kwam bedrogen uit. Tussen de zijlijn en de middencirkel zat een hoogteverschil van een centimeter of 10 en de lijnentrekker had waarschijnlijk een vrolijke bui toen de lijnen getrokken werden.

Maar ook op zo’n bijzonder veld kan je gewoon met 11 voetballers tegen 11 andere voetballers aantreden. Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf de aftrap ontstond direct een leuke gelijkwaardige wedstrijd waarbij het spel beide kanten op ging. Bij AS’80 draaide het spel om de aanvoerder, die zeer balvaardig was maar wat weinig oog had voor zijn medespelers. Onze jongens hadden dat vlot door en wisten het aanvalsspel van AS’80 in een ouderwetse 4-3-3 opstelling keurig te ontregelen. Abdoel en Mike hadden het centrum prima onder controle. Wesley en Ricardo schermden de zijkanten af en Daan was zoals altijd daar waar het gevaar dreigde. AS’80 kwam er best een enkele keer door, maar keeper Danny was er in die gevallen om in te grijpen. Ook Argon kon aan aanvallen denken. Na een paar pogingen zonder succes wist Ismail met een prachtige vrije trap de 0-1 op het scorebord te zetten. De Almeerders zetten nu aan wat na verloop van tijd de gelijkmaker opleverde. Ondanks kansen aan beide kanten bleef het daarbij.

De tweede helft leverde een zelfde spelbeeld op. Argon nam het initiatief en creëerde een paar mooie kansen. Dat kon doordat Sonny, Milan S. en Matthijs op het  middenveld de duels prima aangingen en met regelmaat als winnaar uit de bus kwamen. Arnout wist een paar keer op te stomen richting de zestien en zowel Milan D. als Pablo kregen kansen op de tweede Argon treffer. AS’80 bleef ondertussen loeren op de counter maar speelde aanvallen slecht uit. Net toen we dachten toch wel een punt mee te kunnen nemen naar Mijdrecht kwam de eerder genoemde aanvoerder toch door de Mijdrechtse defensie en schoot hij AS’80 twee minuten voor tijd naar 2-1. De krachten van Argon leken op gebruikt want in een daaropvolgende aanval vloog ook de 3-1 binnen. AS’80 dacht het nu binnen te hebben, maar onze jongens vonden nog de power voor een nieuwe aanval. Die leidde, na een struikelpartij van een verdediger, tot een prima goal van Casper in de blessuretijd. Jammer genoeg bleef het daarbij.

Zo waren er geen punten, maar speelden de heren wel een prima wedstrijd. Het verdriet was op slag vergeten nadat onze jarige grensrechter en co-trainer Merijn de heren op frites trakteerde. Nogmaals gefeliciteerd en dank namens alle jongens !