U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon in doelp...

Argon in doelpuntrijke wedstrijd nipt onderuit

De laatste wedstrijd in de hoofdklasse speelde Argon in en tegen FC ’s-Gravenzande en het is een nipte 4-3 nederlaag geworden. Twee jaar geleden werd Argon hier kampioen in de eerste klasse en de gastheren gingen de nacompetitie in. Dat leverde toen niets op, maar een jaar later werden ze toch kampioen.Uiteraard was er nu geen gedrang om het sportpark binnen te komen, de wedstrijd van nu ging nergens meer om. Een goede gelegenheid voor Ron van Niekerk om een handvol jeugdspelers in te zetten, JO19 had zaterdag geen competitie vanwege een sterfgeval bij tegenstander AFC. Deze wedstrijd wordt nu op woensdag gespeeld. Een viertal stond in de basis en één viel in de tweede helft in..

Onder druk
De gastheren zetten Argon behoorlijk onder druk maar kansen zagen we in de eerste helft niet. Argon kreeg in de eerste helft een drietal goede mogelijkheden en benutte er één. Het werd 0-1 door Mark van der Weijden die de bal een beetje in de kluts gemakkelijk mee kreeg en met laag gericht schot de stand op 0-1 bracht. Vijf minuten later de tweede mogelijkheid voor Argon, een pass van Maikel van de Water bracht de bal op links bij Dylan Bergkamp die vervolgens ineens binnenschoot maar de bal stuiterde via de tweede paal weer in het veld. Daarna zagen we pogingen van de thuisploeg, Romero Antonioli greep tijdig in op een aanstormende Broos, en Van Meerten schoot over een leeg doel nadat Antonioli het doel voor een mislukte actie had verlaten. Pogingen van Vermolen en weer Van Meerten werden door Antonioli verijdeld. Bij Argon schoot Ilias Latif recht op keeper Koning af en een solo van Mark van der Weijden liep ook dood op de sluitpost. Tien minuten voor het rustsignaal passte Bas Boelhouwer op Dylan Bergkamp maar ook die vond nog niet de juiste richting.

Nog zes doelpunten
Vlak na rust kwam ’s-Gravenzande op gelijke voet, een slippertje in de Argondefensie werd door Broos dankbaar aanvaard en met een handig boogballetje passeerde hij Antonioli, 1-1. Na de wissel Stan van Scheppingen voor Rachad Madi ging de thuisploeg meer druk zetten. Maar doelpunten bleven uit tot de laatste twintig minuten. Eerst kwam Argon nog op voorsprong door een goal van Mark van der Weijden maar daarna ging het snel, 2-2 door Broos en de 3-2 was een pegel van Verduijn. Romero Antonioli was inmiddels vervangen door Nordin Vis maar een afstandsschot van Dag dat via onderkant lat in de kruising sloeg was onhoudbaar 4-2. Enigszins geflatteerd maar Dylan Bergkamp maakte de stand draaglijker door de 4-3 stand op het bord te schieten.

Argon speelde met:Romero Antonioli (75. Nordin Vis), Bas Boelhouwer,Yannick van Doorn, Max Rood, Stefan Tichelaar, Maikel van de Water, Mark van der Weijden, Lorenzo Zorn, Ilias Latif (68. Justin Sporkslede), Rachad Madi (55. Stan Van Scheppingen), Dylan Bergkamp.