U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Tegenvallend r...

Tegenvallend resultaat

Foto van Foto van Foto van Foto van Foto van
De eerste wedstrijd in de districtsbeker heeft toch een wat onvoldaan gevoel achtergelaten bij het Mijdrechtse deel van de kijkers. Het gevoel bij de aanhangers van Altior was een stuk beter, getuige het gejuich dat opsteeg na het laatste fluitsignaal, dat klonk bij een 1-1 stand op het scorebord.

Het is logisch, dat deze stand aan Mijdrechtse zijde voor chagrijn zorgde. In een wedstrijd, waarin het balbezit zo ongeveer tot 90% was opgelopen slaagde men er maar niet in, om de (trainerstaal) goed staande bezoekers verdedigend uiteen te spelen. De in de 2e klas debuterende ploeg liet een goede teamprestatie zien met als uitblinker doelman Jeroen Sassen, die met enkele flitsende reddingen (met name in de eerste helft) ongetwijfeld tot man van de wedstrijd is uitgeroepen in de Langeraarse kleedkamer.Vanaf minuut in betrok Altior de egel stelling en was Argon in balbezit. Vele aanvallen vloeiden daaruit voort, maar tot een treffer kwam het niet. Kansen waren er zeker, maar Romario Aroma kreeg de bal niet in het doel toen hij de ver uitgelopen doelman al was gepasseerd, de keeper redde zelf met de voet op een goede kopstoot van Ian Refos en had een heel fraaie redding op de kopbal van Lorenzo Zorn. Een technisch heel behoorlijk spelend Argon moest dus met een dubbelblanke ruststand genoegen nemen.

Na rust eigenlijk van hetzelfde laken een pak, ware het niet dat de gasten bij een sporadische tegenaanval na 55 minuten zowaar een doelpunt maakten: zij profiteerden van een veel te zwak meeverdedigende aanvaller, kwamen aan de rechterzijde bij de achterlijn en de voorzet kon bij de tweede paal door Tim Heijkoop zo maar binnen worden gekopt voor de 0-1. Met deze meevaller in de zak gingen de bezoekers uiteraard nog minder risico nemen en werd het moeilijker en moeilijker voor Argon om tot een scoringskans te komen. Uiteraard kwamen er wel mogelijkheden, maar als de inzet binnen de palen was bleek de doelman niet van plan zijn hoofdrol in te leveren.
Toch kwam de gelijkmaker een kwartier voor tijd op het bord, toen uiteindelijk Ian Refos als laatste man in een kopbalestafette de bal langs de graaiende vingers van Sassen wist te werken. Het met de moed der wanhoop voor het resultaat knokkende Altior had in de slotfase ook nog de meevaller dat een kopbal van Dennis Filippo via de paal weer in het veld terug kaatste, zodat uiteindelijk toch van een verrassing gesproken mocht worden aan het einde van de wedstrijd.

Zaterdag gaat Argon op bezoek bij TAVV in Ter Aar, deze zaterdag 2e klasser deed in de eerste ronde van zich spreken door in Uithoorn bij 1e klasser Legmeervogels met 0-1 de winst te pakken. Een interessante poule dus, waar na ronde 1 duidelijk is geworden, dat op basis van klassen indeling geen uitslag voorspeld kan worden. Benieuwd of dit a.s. zaterdag weer het geval zal zijn of dat de zogenaamde normale uitslagen genoteerd kunnen worden.