U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > De Meern JO13-...

De Meern JO13-1 vs Argon JO13-1

Er is weer afgetrapt! Uit bij De Meern speelden we onze eerste bekerwedstrijd. Trainer Justin had 13 man tot zijn beschikking, want helaas was Floris geblesseerd met ingescheurde enkelbanden. Alec en Sebas zaten als wisselspelers naast hem in de dug-out. Er was al een lekker zonnetje aanwezig, en op de tribune van het hoofdveld was het uitvak goed gevuld.

Al snel moesten we ons op het verdedigen toeleggen. Sven en Wessel deden dat prima, wat wel corners voor de thuisploeg opleverde. Aan de overkant kregen wij die, na een goede actie van Nigel, ook. Joep kopte vanuit die corner net naast. Na een dieptepass van Lode kon Yassir net niet goed bij de bal om gevaarlijk te worden. Ook Cas gaf een mooie diepe bal, maar hun keeper was net op tijd om de bal van Lode zijn voeten af te plukken. Jesper had een knappe passeeractie, maar kon daarna niet lekker voorgeven. Op onze helft moest Jamy hands maken (professionele overtreding noemen we dat) om een gevaarlijk counter er uit te halen. Niet veel later (rond de 10e minuut) viel dan toch de 1-0. Sven kon eerst de bal nog wel blokken, maar de rebound werd onhoudbaar voor Thijs in de hoek geschoten. We probeerden de aansluitingstreffer te maken, maar het werd tien minuten voor rust 2-0. Een diepe bal zorgde ervoor dat een speler helemaal vrij voor Thijs opdook en die kon rustig de 2-0 maken. Door een goed interceptie van Maxime kon Lode aan het werk gezet worden en dat leverde een corner voor ons op, maar die werd verder niet gevaarlijk.

Na de rust begonnen we sterk. Sebas kon na een handige actie Nigel in stelling brengen en dat leverde ons een vrije trap op. Alec nam deze goed, maar de keeper kon redding brengen. Na de sterke beginfase in de 2e helft kwam De Meern weer sterk opzetten. Thijs moest gestrekt, maar had de bal klem, en direct erna had hij een wereldreflex om een tegengoal te voorkomen, maar de 3-0 was uiteindelijk onvermijdelijk. Het was een mooie goal. Na voorwerk van Cas kon Alec net niet goed uithalen en vlak voor tijd werd het (een beetje ongelukkig) nog 4-0.

Een terechte nederlaag dus, maar wel tegen een ploeg die twee klassen hoger speelt. Er is door de ploeg hard gewerkt en we moeten nog een beetje wennen aan elkaar én het grotere veld, maar ik heb er vertrouwen in dat we een hoop mooie duels gaan zien van deze boys.