U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Doelpuntenfest...

Doelpuntenfestival voor Argon JO15-4

Zaterdag 22 september stond de eerste wedstrijd voor de competitie op de rol. De reis ging naar DVC Buiksloot in Amsterdam-Noord. Midden in Amsterdam-Noord lag een leuk complex waar onze jongens om 12.30 uur mochten aantreden op het hoofdveld. Zonder vaste keeper Milan S. en ook nog zonder de geblesseerde Daan, maar gelukkig wilde Storm wel een potje meespelen. Bovendien was Sonny weer terug van een blessure, zodat ook hij weer wat speelminuten kon maken op het middenveld.

Vanaf de aftrap maakte Argon duidelijk wat het doel was: 3 punten meenemen uit Amsterdam-Noord. Na 50 seconden wist Casper de score te openen. Hij gaf een minuut later keurig voor op Devante die de score verdubbelde. Die liet daar ook de 0-3 en 0-4 op volgen (en later in de eerste helft ook de 0-7). De wedstrijd was zo eigenlijk binnen 10 minuten beslist.
Na de 0-4 deed de coach van DVC wat omzettingen met een nieuwe keeper en wat meer verdedigers om achterin het lek te dichten. Dat lukte niet direct. Argon bleef het spel dicteren. Het was leuk om te zien dat er goed gezocht werd naar de vrije man zodat er veel kansen ontstonden. Abdoel had centraal achterin de boel prima op orde. Regelmatig stak hij met grote passen het middenveld over om de druk op het Amsterdamse doel verder op te voeren. Datzelfde deden Wesley en Ricardo op de flanken. Zij waren hun directe tegenstanders helemaal de baas. Arnout wist de volgende gaten in de defensie te vinden en tilde de stand naar 0-6 met twee mooie treffers. Daarna pikte ook Matthijs zijn doelpunt mee met een geplaatst schot in de hoek. De concentratie verslapte nu wel. DVC dook ineens op voor doelman Jayro die na ruim twintig minuten toekijken ineens aan de bak moest. De eerste aanval maakte hij uitstekend onschadelijk. Gerommel achterin bij Argon leidde toch tot een tegentreffer. Vanaf de aftrap trokken de heren dit direct weer recht met een bekeken schuiver van dit maal Romeo. Zo was er een best comfortabele 1-9 ruststand.

De coach van DVC gebruikte de rust voor een stevige peptalk want de Amsterdammers trokken na de rust furieus ten aanval. Dat leidde wel tot een offensiefje maar niet tot goals, ook door attent keeperswerk! In de tweede helft ging het spel meer op en neer. Wat aan beide kanten tot doelpunten leidde. Voor Argon waren Arnout (2x) en Devante (3x) net als in de eerste helft trefzeker. Maar ook Pablo passeerde de keeper van DVC twee maal, waarbij de eerste goal er heerlijk in vloog. Milan Droogh pakte met een hard schot ook een goal mee. Net als voor rust was de concentratie in de loop van de tweede helft wat minder. Argon gaf regelmatig veel ruimte weg, zodat ook DVC 5 maal het net wist te vinden. Het slotakkoord was voor Argon toen Casper in de laatste minuut een corner binnenschoot en de 6-18 eindstand op het scorebord zette.