U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon J017-3 s...

Argon J017-3 start de competitie met een mooie overwinning

Eerst waren het twee monsterzeges in de beker. Twee keer 7-2. Maar belangrijker nog, met goed voetbal en een voorbeeldige instelling. De wil om te winnen was overduidelijk.

Nu, zaterdag 22 september, terwijl de eerste herfstbuien over Nederland trekken in een afscheid van een onwaarschijnlijke zomer, staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegen een tegenstander waaraan de herinneringen op zijn best “gemengd” zijn. Sommigen van ons hebben de wedstrijd van vorig seizoen en dan vooral de scheidsrechter nog scherp op het netvlies staan.
Enfin, zoals men op de kermis zegt; nieuwe centjes, nieuwe ronde, nieuwe ronde, nieuw geluk… Het eerste geluk was dat de buien als bj toverslag verdwenen toen het eerste fluitsignaal klonk. De wolken verdwenen en de zon kwam tevoorschijn.

Het tweede positieve punt was weer het team. Vanaf de aftrap werd er sportief en fair maar ook fel en stevig gespeeld. Waar in vorige seizoenen nog wel eens slap werd begonnen was daar nu absoluut geen sprake van. Forza had daar in eerste instantie dan ook niet van terug. In alle linies werd het duel niet geschuwd. De verdediging greep stevig en doortastend in, het middenveld vocht voor elke bal en de aanvallers hielden de druk goed op de ketel.
Al na 5 minuten was het dan ook raak. De druk was zo groot op de Forza verdedigers dat een van hen in een uiterste poging om de bal weg te werken in eigen doel kopte. Dat was misschien een cadeautje maar wel zeer welverdiend. Als er al sprake was van enige schroom viel die nu helemaal weg. Keer op keer waren de Argon spelers sterker, sneller en technisch beter in de duels. Het was wachten tot het tweede doelpunt zou vallen. Dat duurde 10 minuten. Tien minuten waarin toch ook Forza liet zien dat ze zich niet zo maar gewonnen wilden geven. Gelukkig brak Joey, op een slim balletje van Alan de ban met een hard schot van dichtbij.
De rest van de eerste helft ging de strijd redelijk gelijk op en Coach Jan maakte van de gelegenheid gebruik om even vlotjes door te wisselen. Soms gaat dat ten koste van de balans maar dit keer was het verschil nauwelijks waarneembaar. Elke wissel die erin kwam vulde meteen zijn rol goed en gedegen in.
Dat de rust met 0-2 werd gehaald was vooral een verdienste van het arbitrale duo dat samen een flink aantal bedenkelijke buitenspelbeslissingen nam. Vooral frustrerend voor Joey die zijn boosheid niet verborgen hield maar wel netjes binnen de lijntjes bleef kleuren.

Na de rust was hij het die weer wist te scoren, dit keer op aangeven van Moreno. Mooi gedaan van allebei. Wel kreeg Moreno meteen daarop geel. Dat was een aanwijzing dat deze scheidsrechter bang was de controle te verliezen. Argon was echter met de 0-3 in veilig vaarwater en nam wat gas terug. Daardoor leek het alsof Forza sterker werd. Maar een mooi doelpunt van de doorgebroken Frans liet zien dat er geen vuiltje aan de lucht was. De angst van de scheidsrechter leidde nog tot geel voor Floris en Pascal maar de wedstrijd was gespeeld.

Al met al een prima eerste competitiewedstrijd. Op 29 september thuis tegen ’s Graveland zullen we zien of deze positieve trend zich doorzet.