U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO17-3 w...

Argon JO17-3 wint de vierde wedstrijd op rij

Na twee ruime overwinningen in de beker werd ook de eerste competitiewedstrijd vorige week met flinke cijfers gewonnen. Vandaag was de tweede competitiewedstrijd op het programma met als tegenstander ’s- Graveland JO17-2. Het verschil met de tweede helft van het vorige seizoen is intussen wel duidelijk. Stond het team vorig seizoen oog in oog met flink uit de kluiten gewassen tweedejaars, nu zijn zij de tweedejaars en zijn de tegenstanders in verhouding wat gekrompen.

Een andere verandering ten opzichte van vorig seizoen is toch ook wel de instelling bij de start van de wedstrijd. Die is vanaf het begin geconcentreerd, fel en gericht op het winnen van duels. Dat leidde ook dit keer weer tot een vroeg overwicht en een aantal kansen. Een aantal keren paste het net niet maar in de 10e minuut was het dan toch raak door een harde schuiver van de doorgebroken Joey. ’s-Graveland verweerde zich kranig maar het overwicht van Argon was en bleef duidelijk. Het spel golfde op en neer maar Argon had het beste van het spel. Toen kwam de 20e minuut met een combinatie van vreugde en ontzetting. Even buiten het strafschopgebied waagde Frans een afstandsschot dat, met wat hulp van de keeper, netjes in de hoek viel. Mooi doelpunt. Maar Frans viel meteen en krijste het uit van de pijn. Iedereen keek ongerust toe terwijl de hulptroepen zich over Frans bogen. Dit zag er heel ernstig uit en we werden weer herinnerd aan de risico’s die voetbal ook in zich bergt. Er was geen spraken van een overtreding en zelfs geen contact met een tegenstander. Dit kwam zo maar uit het niets. Na een tijdje kon Frans met wat steun  gelukkig weer van het  veld en naar de EHBO hinkelen. Enfin, met Michiel er in voor Frans konden we weer verder. En hoewel er van beide kanten wel even wat meer voorzichtigheid in het spel sloop werd de draad snel weer opgepakt met als kroon op het werk de 3-1 door een mooi doelpunt van Joey na een slim steekballetje van Tom.

In de rust kwam het bericht dat Frans naar het AMC was gebracht voor onderzoek. Daar bleek na urenlang wachten en een aantal onderzoeken dat er gelukkig geen ernstige schade was. Niets gescheurd of gebroken kennelijk.

Terug bij de wedstrijd was er in de 60e minuut een fijne goal uit een prima genomen vrije trap  van Floris. Een opvallende ontwikkeling is de durf om ook van afstand te schieten. Vaak worden de combinaties wat al te veel doorgevoerd maar in deze pot waren er opvallend veel pogingen van afstand. Het doelpunt van Frans was daar een goed voorbeeld van. Natuurlijk was er ook weer een goal van Joey, dit keer op aangeven van Michiel. Daarna was het aan Moreno die de laatste 15 minuten de ene poging na de andere zag stranden. Paal, lat, keeper, net naast, net over. Maar hij wilde er steeds niet in. Tot de laatste minuut. Na een pass van Mike knalde  Moreno de bal hard tegen de onderkant van de lat en vandaar over de lijn in het net. Eindelijk raak!

Bijna meteen floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van een enerverende wedstrijd. Komende zaterdag de derby tegen CSW. Komt allen!