U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon geeft ni...

Argon geeft niet thuis in derby tegen FC Aalsmeer

Foto van Foto van
Argon speelde in de derby tegen FC Aalsmeer een slordige wedstrijd en leed dan ook een nederlaag die het zich zelf kan aanrekenen. Argon coach Ron van Niekerk sprak na afloop zelfs van een collectief falen. Het begon na een half uur toen doelman Romero Antonioli zich ver buiten zijn heiligdom begaf  en de bal misliep, Aalsmeer profiteerde daarvan. Drie minuten voor rust zag het er in verdedigend opzicht ook niet goed uit en konden de gasten uitlopen naar 0-2. Op slag van rust kon Argon de aansluitingstreffer realiseren maar vanaf elf meter stuiterde de bal via de paal weer in het veld.
Na de thee had Aalsmeer eigenlijk de betere mogelijkheden maar ook die ploeg deelde in de malaise. Vlak voor tijd verkleinde Argon achterstand tot 1-2, nu werd er van elf meter wel het net getroffen. Teleurstellend.

Moeilijk
Prachtig weer en veel aanloop dus ging het publiek er eens goed voor zitten, helaas men kwam er bekaaid af. Slordig spel voerde aan beide zijden de boventoon. De bal in de ploeg houden viel ook niet mee en echte scoringskansen waren ook op een hand te tellen. We zagen een voorzet van Marwan Fennich die door een Aalsmeer verdediger enigszins van richting werd veranderd maar doelman Nick van der Wiel reageerde attent. Aan de andere kant lanceerde Martin Campbell een voorzet die voor het doel van Argon langs schoot. Toen zagen we twee pogingen van Argonspelers, Marwan Fennich schoot op de keeper en een vrije trap van Ilias Latif ging naast. Aalsmeer liet zich ook regelmatig zien, na een hoekschop kopte verdediger Eder Medina Delgado naast en kreeg Giliano Eijken een dot van een kans. Een foutje van de Argondoelman leverde een vrije trap binnen de zestien op maar Chelton Linger profiteerde niet. Even later was het wel raak voor de Aalsmeer, nadat Berry Kramer te hoog had gemikt bij een kopbal profiteerde Martin Campbell van een misser van Romero Antonioli die ver buiten het strafschopgebied de bal niet onder controle kreeg en dat had  een doelpunt tot gevolg: 0-1. Enkele minuten voor rust werd het nog erger voor Argon toen wederom Martin Campbell in de rebound voor de 0-2 zorgde. Vlak voor rust kon Argon de aansluitingstreffer scoren, Marwan Fennich kwam ten val, zelf nam hij plaats achter de bal en vanaf de stip schoot hij op de paal.

Zelfde spelbeeld
Na de thee eenzelfde spelbeeld, Epi Kraemer werd ingezet en Dennis Filippo bleef in de kleedkamer achter. Het bracht wel wat meer power voorin maar effectief werd het allemaal niet. Calvin Koster kreeg namens de gasten een pracht kans maar kopte naast en Rachad Madi kopte te zacht in om de Aalsmeer keeper te verrassen. Met Tim Steij en Jasper Werkhoven als verse krachten probeerde coach Van Niekerk nog iets te forceren maar het was Aalsmeer dat via Junior Tiller en Giliano Eijken gevaarlijk was. Vier minuten voor tijd kreeg Argon zijn tweede strafschop van de wedstrijd. Epi Kraemer viel en scheidsrechter Dam wees erg gemakkelijk naar de stip. Ian Refos schoot wel raak 1-2. In blessuretijd schoof Rachad Madi namens Argon de bal van dichtbij naast.

Zaterdag gaat Argon op bezoek bij ARC.