U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO17-3 i...

verslagen

Laatst bijgewerkt op:

Argon JO17-3 in de laatste minuten onderuit in felle derby

Foto van
Spektakel en emotie bij voetbal zijn als de kers op de taart of mayo bij patat. Het kan wel zonder maar dan is het toch een stuk minder. En elke wedstrijd tussen Argon en CSW biedt spektakel en emotie in overvloed. De spanning en sensatie van deze klassieke derby wordt gevoeld op alle niveaus en bij alle teams.

Op zaterdag 6 oktober was het in de wedstrijd tussen CSW JO17-2 en Argon JO17-3 niet anders. Al in de aanloop naar de wedstrijd werden er – soms zelfs wat onaangename -  boodschappen uitgewisseld via social media. En ook de massale publieke belangstelling was een teken dat deze wedstrijd door beide teams en hun supporters als belangrijk werd gezien. De teams gingen er dan ook vanaf de aftrap vol op. Al moet het gezegd dat het in de eerste fase van de wedstrijd vooral CSW was dat het duidelijkst toonde hoe graag ze niet wilden verliezen. Toch was het Argon dat de score opende. In de achtste minuut verzilverde Joey een mooie assist van Toine voor de 0-1. Een mooie start dus. Maar CSW zette na dit doelpunt de tanden nog meer op elkaar en dat leidde twee minuten later al tot de 1-1. Die gelijke stand bleef lang op het bord. Hoewel Argon een duidelijk overwicht had was het CSW dat met stevig – soms wat erg stevig – verdedigen de stand in evenwicht wist te houden. Dat stevige verdedigen leidde wel tot een aantal vrije trappen. In de 28e minuut was het dan ook Moreno die uit een van die vrije trappen kon scoren. Met deze 1-2 was de stand overeenkomstig het spelbeeld. Wel was intussen duidelijk dat Argon vandaag geen cadeautjes zou krijgen. Dat bleek nog eens  5 minuten voor de rust toen een misverstand in de Argon verdediging resulteerde in een onnodige 2-2. 

Na de rust hetzelfde spelbeeld maar dan met een Argon dat steeds meer aandrong en een CSW dat hard en soms genadeloos verdedigde. Het spel  werd dan ook onrustig en gehaast met veel lange trappen en steeds minder combinaties. Wel waren er voor het doel van CSW een aantal bloedstollende momenten maar de bal wilde er gewoonweg niet in. Steeds was er wel weer een been, borst, bil of ander lichaamsdeel in de baan van het schot. Ook de keeper bleek zijn mannetje te staan met een paar goede reddingen op schoten van veraf en dichtbij. Soms waren de verdedigende acties duidelijk over de schreef met als gevolg één rode en een aantal gele kaarten.
De emoties en spanning werden één CSW toeschouwer op een zeker moment teveel. Met een ren langs de lijn en een scheldpartij in de richting van de (CSW) scheidsrechter als gevolg.

En zoals zo vaak gebeurt in een situatie van overwicht ontstond er in de laatste minuten een corner voor CSW. Die werd mooi voor het doel geslingerd waarna één van de lange CSW’ers met een harde kopbal wist te scoren. De wedstrijd was daarna bijna meteen afgelopen. De Argonauten verlieten het veld teleurgesteld en gefrustreerd, de CSW’ers opgetogen en blij. Het leven in een notendop.

Volgende wedstrijd beter? Op 20 oktober staat de bekerwedstrijd tegen DESTO op het programma. Argon staat eerste in de poule, Desto laatste… 
Jan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.Stichting+Ronde+Venen+FondsVan+Zuylenvan+der+HelmReurings+Onroerend+GoedVerkaik+Holding+B.V.Venen+Into+BusinessHandling+Company+MijdrechtVermeij+Beheer+B.V.Labre+AdvocatenJumbo+VeenbrinkPiton+Consultancy

HOOFDSPONSOR

Rabobank+Rijn+en+Veenstromen

Social media

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Klik dan hier voor onze nieuwsbrief!

0297 281886
0297 286078

\