U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO17-3 o...

Argon JO17-3 ongeslagen groepswinnaar

Het is zaterdag 20 oktober en de temperatuur op het mooie complex van Desto doet denken aan een middag aan de Middellandse Zeekust. Een klein windje, lekker zonnetje en een prima sfeertje in het veld en langs de lijn. Een goede gelegenheid om de resterende teleurstelling  van de wedstrijd tegen CSW uit het systeem te spelen.

Ook een gelegenheid om, op zoek naar wat meer balans in het team, een nieuw systeem te proberen: 4-4-2  in plaats van het beproefde 4-3-3. In deze wedstrijd tegen Desto kan dat mooi worden uitgeprobeerd omdat Desto in deze bekerpoule tot dan toe het zwakste team  is gebleken. Argon daarentegen heeft de eerste twee wedstrijden overtuigend gewonnen.

Met Joey en Toine in de spitsposities wordt er voortvarend gestart. Het nu wat sterker bezette middenveld heeft de zaak prima voor elkaar en de verdediging is zoals intussen gebruikelijk, solide. Voetballend komt Argon er een aantal keren prima uit maar tot een doelpunt komt het de eerste 18 minuten niet. Daarvoor is misschien het enthousiasme van de spitsen wat te groot met regelmatig fluiten voor buitenspel als gevolg. De score werd dan ook geopend door een middenvelder. Alan tikte de bal fraai van dichtbij in op een assist van Niels.
Daarna werd het spel gaandeweg slordiger en werd meer en meer de lange bal gespeeld. Dat leidde tot nogal wat buitenspel, behoorlijk wat gemiste kansen en de daarbij horende oplopende frustratie. Een gemakkelijk vlaggende grens en even gemakkelijk fluitende scheids hielpen hier een handje mee. Wel moet gezegd dat, op die momenten dat er iets meer rust in het spel kwam, er ook veel geraffineerder spel op de mat werd gelegd.
Het was echter een lange bal van Dylano die door de doorgebroken Joey, eindelijk ontsnapt aan buitenspel, mooi werd opgepikt en tussen de palen gedeponeerd. Desto wilde echter nog niet opgeven en met wat geluk voor hen en pech voor Argon maakten zij in de 76e minuut de 1-2, voor veel supporters toch een reden tot ongerustheid. Desto geloofde er nog in maar hun aanvalsdrift gaven ze ook meer ruimte weg. In een flitsende uitbraak speelde Niels de bal op de op volle snelheid liggende Joey die niet aarzelde maar genadeloos zijn tweede maakte.

Conclusie; Het 4-4-2 moet nog een beetje inslijten maar heeft zeker potentie door het beter bezette middenveld. In balbezit zou er best wat meer gecombineerd mogen worden, de skills zijn er, de rust om dit te durven kan wat meer ontwikkeld worden.
Deze zaterdag wordt een echte test in de thuiswedstrijd tegen het Bussumse BFC. Die staan in punten gelijk maar hebben een iets slechter doelsaldo.