U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon in drama...

Argon in dramatische wedstrijd toch naar winst

Foto van Foto van
De haan kraaide wel victorie bij Victoria in Loosdrecht voor Argon maar gezien het wedstrijdbeeld was het spel dramatisch. De bal overspelen naar iemand van hetzelfde shirt ging moeilijk en het eerste doelpunt dat Argon moest incasseren had een hoog knulligheidsgehalte. Ilias Latif scoorde wel tweemaal maar kreeg in blessuretijd op een onnodige plaats zijn tweede gele kaart en kon vlak voor tijd vertrekken. Scheidsrechter Roozenboom deelde ook mee in de malaise, ‘vergat’ een paar strafschoppen toe te kennen en gaf een toeschouwer een rode kaart en een ander een vermaning. Het werd uiteindelijk een 1-2 winst voor Argon.

Twee doelpunten in twee minuten
Argon begon wel fel, Epi Kraemer zijn schot werd tot hoekschop verwerkt, het vervolg werd door Dennis Filippo naast het doel gekopt. Daarna zagen we een schot van Lorenzo Zorn dat door keeper Santangelo werd gestopt. Ook Victoria zorgde daarna voor onrust in de Argondefensie maar ook daar was het Zorn die de bal uit de doelmond kegelde. Daarna een fase waarbij Argon onder druk stond. Romero Antonioli greep goed in na een kopduel en ook een schot van Stijn Westerhout pareerde Antonioli goed. Maar na een klein half uur ging het toch helemaal mis bij Argon, een voorzet vanaf rechts werd door drie spelers en de keeper op een knullige manier in verdedigend opzicht verprutst waardoor Rik Langhout kon intikken. Maar binnen twee minuten stond het toch weer gelijk, een voorzet van Kraemer werd door een Victoria verdediger via zijn schouder tegen de lat geplaatst, Ilias Latif stond op de goede plaats om in te koppen. 1-1. De thuisploeg werd wel een paar gevaarlijk, maar erg dreigend was het vlak voor rust allemaal niet, Dennis Filippo werkte wel een bal weg uit de doelmond en Langhout jaagde tot tweemaal toe de bal voorlangs het Argondoel, de mogelijkheid die Dylan Bergkamp kreeg schoot ook voorbij het doel.

Iets beter
De tweede helft ging het ietsje beter met Argon, Stan van Scheppingen verving de geblesseerde Zorn. In de beginfase stuitten Kraemer en Bergkamp op de Victoria keeper. Zelfs op een meter afstand stuitte Kraemer nog op de keeper die de bal tot hoekschop verwerkte. Tim Steij schoot de bal zuiver voor het doel waar de vrijstaande Ilias Latif vervolgens fraai inkopte, 1-2. Daarna zagen we nog verschillende pogingen aan beide kanten. Kraemer werd vervangen door Romario Aroma. Een vrije trap van Victoria werd tot hoekschop verwerkt maar die kans werd even later over het doel van Antonioli gekopt. Argon verzuimde in die fase de wedstrijd op slot te gooien, Latif schoot op aangeven van Bergkamp wel knap in maar het leverde alleen een hoekschop op. Een actie van Tim Steij onderging hetzelfde lot. Op aangeven van Madi kopte Latif recht op de keeper af en een actie van Dylan Bergkamp, alleen voor de doelman leverde een hoekschop op maar die werd niet toegekend. Ook toen Aroma onreglementair werd afgestopt werd dit niet door de arbiter gehonoreerd. Aan de andere kant kopte Yannick van Doorn de bal van de doellijn na een vrije trap voor Victoria en ook zat het niet echt tegen toen de bezoekers tegen de paal kopten. In blessuretijd liep Latif dan tegen zijn tweede gele kaart op wat hem de volgende wedstrijd een schorsing op zal leveren.

Zaterdag a.s. gaat Argon naar Leusden op bezoek bij Roda '46.