U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon doet zic...

Argon doet zich tekort in Leusden

Foto van Foto van
Op bezoek bij Roda ’46 in Leusden heeft Argon zich duidelijk tekort gedaan. In een eerste helft waar beide partijen aan elkaar gewaagd en waren er maar weinig echte scoringskansen. Wel profiteerde Roda van balverlies op het middenveld en kon het via een uitbraak over links scoren. In de tweede helft was Argon de bovenliggende partij maar opnieuw een uitbraak, deze keer over rechts, bracht de 2-0 op het bord. Zeven minuten daarna scoorde Argon de 2-1 en kon het met de wedstrijd nog alle kanten op. Tien minuten voor tijd kwam Argon met tien man te staan zodat het moeilijk werd, ondanks de mogelijkheden die er waren, nog tot een punt te komen.

Gelijkwaardig
De eerste helft was de wedstrijd in evenwicht, alleen in de beginfase zag het er gevaarlijk uit voor Argon maar de inzet werd door Romero Antonioli over de lat getikt. De hoekschop die koppend werd vervolgd door Daan Banning werd door Antonioli gestopt. Twee keer daarna moest keeper Van den Hoek van Roda ingrijpen, hij was net iets eerder bij de bal dan Romario Aroma en tien minuten later eenzelfde situatie toen Augustine Yeboah richting doel van Roda stormde. Halverwege de eerste helft kwam Argon met de schrik vrij toen er een slappe terugspeelbal werd geproduceerd die met moeite onschadelijk kon worden gemaakt. Gerommel op het middenveld van Argon was er de oorzaak van dat Roda op links kon doorbreken, een voorzet van rechts werd door Jasper van Dalen simpel ingetikt 1-0. Voor rust toch nog twee kansjes voor Argon, op aangeven Augustine Yeboah schoot Tim Steij te slap in en vlak voor tijd kreeg Romario Aroma een pracht kans na een hoekschop van Steij maar Aroma schoot over.

Bovenliggend
Na de thee was Argon de bovenliggende partij, Jasper Werkhoven was na een lange periode van blessureleed weer van partij, hij verving Yeboah. Een hoekschop van Romario Aroma draaide ineens naar binnen maar doelman Van den Hoek kon de bal net voor de doellijn houden. Plots werd het even daarna 2-0 voor de thuisploeg, balverlies op rechts net over de middenlijn was het sein voor Roda om vol gas te geven waardoor Jesper van Dalen kon profiteren, 2-0. Daarna kwam Roda eigenlijk niet meer in het spel voor. Na een actie over links scoorde Romario Aroma met nog een half uur te gaan de aansluitingstreffer, 2-1. Daarna waren er mogelijkheden voor Argon: Dennis Filippo kon niet voorkomen dat keeper Van den Hoek net iets eerder bij de bal was, Aroma schoot na een mooie actie naast en Dylan Bergkamp mikte te hoog. Tien minuten voor tijd liep Lorenzo Zorn binnen korte tijd tegen twee gele kaarten op, dus rood. Het doorkruiste de offensieve plannen van Argon enigszins. Matthijs Coenradi verving Rachad Madi en Argon kreeg nog twee mogelijkheden, een omhaal van Tim Steij werd geblokt en een inzet van Dennis Filippo op aangeven van Dylan Bergkamp kon door de Roda sluitpost onschadelijk worden gemaakt. Een enigszins teleurstellend resultaat voor de Mijdrechters.

Donderdagavond 8 november speelt Argon voor de beker tegen zondag hoofdklasser Hoogland, aanvang 20:30 uur.