U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO17-3: ...

Argon JO17-3: winst uit en verlies thuis

Dit keer een verslag van twee opeenvolgende wedstrijden. Die van 27 oktober tegen BFC (2-13 gewonnen met foto’s van Jolanda en Sandra) en die van 3 november tegen AMVJ (3-5 verloren met foto’s van Esther).

Wat waren de verschillen tussen die twee wedstrijden? Aan de instelling en inzet kan het niet liggen, die was in beide wedstrijden bewonderenswaardig. Lag het dan misschien aan het spelsysteem? Dat kan ook het verschil niet verklaren want het systeem was in beide wedstrijden hetzelfde. De conditie? Techniek? Die twee dingen kunnen toch niet per wedstrijd zulke verschillende uitkomsten geven?

We zullen het wel nooit weten. Wat wel gezegd moet worden is dat AMVJ er vanaf de eerste minuut fel bovenop zat. Daarbij komt dat dit best een goed team is met een aantal stevige en technisch goede spelers. En ze waren gekomen om hun huid duur te verkopen.
Misschien ligt daar een deel van de verklaring. Aan de ene kant het team van Argon dat nog nagloeide van de 13 doelpunten van vorige week. 8 (!) van Joey, 2 van Moreno en Niels en Tom beide 1. Met een eigen doelpunt van BFC maakt dat 13. Plus complimenten van de scheids en de tegenstander voor het spel dat Argon liet zien. Daartegenover AMVJ – die deze uitslag natuurlijk ook gezien hadden – met 2 gewonnen wedstrijden en 1 verloren en een doelsaldo van + 2… Zij waren zichtbaar van plan hier bij Argon de winst weg te slepen.

Al met al was het vanaf het begin een spannende wedstrijd waarin Argon in de eerste minuten wat verrast leek door het felle spel van AMVJ. Dat leidde tot wat onzekerheid in de verdediging met een tegendoelpunt in de 5e minuut als gevolg. Na de eerste 10 minuten kreeg Argon meer controle over de wedstrijd en zelfs een licht overwicht. Daarvoor moest vooral op het middenveld wel stevig worden gebikkeld. Ook de verdediging moest regelmatig stevig aan de bak. Vooral de snelle buitenspelers van AMVJ zorgden voor de nodige problemen, zeker als de bal vanuit hun helft achter de verdediging werd neergelegd. Het was dan ook uit een van die situaties dat AMVJ in de 23e minuut hun tweede doelpunt wisten te maken.  Maar waar Argon vroeger nog wel eens een stapje tekort kwam gingen nu de tanden op elkaar en werd er geen duimbreed toegegeven.Die wilskracht leverde in de 32e minuut het gewenste resultaat toen Joey dwars door de verdediging heen kon lopen op een messcherpe pass van Alan. Die 1-2 gaf Argon nog meer energie. Helaas werden er daardoor ook twee gele kaarten “gescoord” waardoor er ineens 9 spelers voor de taak stonden de achterstand verder weg te werken. Dat lukte in eerste instantie niet. Het numerieke overwicht van AMVJ betaalde zich uit in hun 3e doelpunt waardoor de rust inging met een 1-3 stand op het “bord”.
Na de rust hetzelfde spelbeeld. Argon met veel balbezit en een licht overwicht en doelpunten van Joey op een assist van Michiel (2-3) en Alan na goed doorlopen op een pass van Tom (3-3). Daar zette AMVJ een aantal levensgevaarlijke counters tegenover die in de 55e en 80e minuut doelpunten opleverden.

Eindstand van deze enerverende wedstrijd dus qua resultaat een teleurstellende 3-5… Maar qua voetbal en doorzettingsvermogen een dikke 9.