U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Spannende stri...

Spannende strijd in Hoofddorp voor Argon JO12-1 vandaag!

Foto van Foto van Foto van
Vandaag reisde Argon JO12-1 af naar Hoofddorp. Helaas zonder Thijmen, die nog ziek was. Eén wissel voor Argon dus en de tegenstander was op papier best goed, dus we verwachtten van tevoren dat het een aardige wedstrijd zou worden.

En dat was niet verkeerd gedacht! Want er gebeurde van alles in de wedstrijd, emoties gingen alle kanten op, doelpunten over en weer, een scheidsrechter die niet alle regeltjes goed wist en er werd zelfs met 'eten' (pannekoeken) gegooid! Voor de thuisblijvers: je had erbij moeten zijn ;-)

De wedstrijd begon en Argon werd vrij snel overlopen door SV Hoofddorp. Iets wat we wel vaker zien. Alsof Argon moet opstarten, warm moet draaien voordat ze "echt" beginnen te voetballen na 20/30 minuten. Niet heel goed voor de toeschouwers en coaches aan de kant. Dus tja, heel snel stond het 1-0 voor Hoofddorp. Argon zat er niet fel genoeg bovenop. Bleef achterover hangen: ohhh komt wel goed. Ja, toen Tijn een prachtige corner naar Per schoot en die met een mooie aanname het doel inschoot: 1-1! Maar dat nog geen minuut daarna de 2-1 alweer viel, daar werd niemand daar vrolijk van. En het werd nog erger... ook de 3-1 viel! En werden wel wat kansjes gecreëerd door Argon, maar er zat geen overtuiging in. Zou hier dan vandaag voor het eerst verloren worden?

Rust: daar kwam de donderpreek. Koppies hingen, je zag wel dat de jongens ook baalden. Ze moesten er wel in blijven geloven. Ok, de boodschap was duidelijk, op naar die (altijd betere) tweede helft.

En ja, daar kwam langzaam het mooie overspel weer terug! 3-2 werd gemaakt en dat leek een omslagpunt. Er werd beter en mooier overgespeeld, ballen werden weer beter aangenomen en passes kwamen aan. Ga zo door Argon! Argon had wel wat pech met de scheidsrechter die niet altijd goed zag wie de bal nu het laatste raakte, wat nu wel of niet een terugspeelbal was. Frustratie was te zien (en soms te horen), maar dat zette Argon goed om in daden. Alleen zo kun je er iets aan doen, niet schelden of tieren, doorpakken en voetballen! Toen Luc de 3-3 binnenschoot, werd dat groots gevierd. Wat een opluchting! En wat een spannend laatste kwartier gingen we in... zat er nog meer in? Jazeker! Cayden bracht Argon 10 minuten voor tijd met een mooi afstandsschot voor het eerst op voorsprong deze wedstrijd: 4-3!!

De laatste 10 minuten heeft Argon echt weer hun beste kant laten zien. Hard werken, de voorsprong verdedigen en niet piepen. Wat waren ze blij met het laatste fluitsignaal! Alsnog gewonnen na een 3-1 achterstand! Trotse coaches en supporters! Maar willen jullie het in het vervolg gewoon even niet zó spannend maken? Hartelijk dank namens iedereen langs de lijn vandaag ;-)!