U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO13-1 d...

Argon JO13-1 deelt de punten met Swift

Een meer dan verdiend punt vandaag na de 1-1 bij Swift in Amsterdam. Een aparte wedstrijd, want we speelden met de lichtmasten aan. De starttijd was al om half negen en omdat het ook nog wat heiig was, waren die lampen wel nodig. Jamy was afwezig en Jesper voegde zich bij Floris en Joep in de ziekenboeg. Maar met invallers Duncan en Mees waren met een sterke ploeg in Amsterdam gearriveerd.

En we begonnen goed. Niet meteen met hele grote kansen, maar we hadden t.o.v. de thuisploeg wel een licht overwicht. Na voorwerk van Yassir schoot Alec voorlangs, op een pass van Sebas schoot Yassir net naast en na goed opkomen van Duncan schoot hij zelf maar net over. Thijs had het toen nog niet druk gehad, mede door een goede tackle van Sven en sterk ingrijpen van Mees. Pas halverwege de 1e helft moest Thijs echt in actie komen, maar het niet spannende schot kon klemvast gepakt worden. Even later moest hij zich wél flink strekken om een bal corner te tikken. Aan de overkant was, na goed opstomen van Maxime, Yassir dichtbij en Cas en Sven schoten over of naast. Vlak voor rust was het in onze zestien even hectisch, maar met 0-0 werd aan de thee begonnen.

In de eerste fase na rust was het spel meer op de helft van Swift. Ook nu weer meer halve kansen dan echt hele goede kansen, maar de voorsprong voor ons leek een kwestie van tijd. En juist dan valt die bal toch aan de andere kant binnen. Thijs had eerst twee knappe reflexen in huis, maar bij de corner die daar uit volgde liepen we te slapen en werd de 1-0 gemaakt. Een reden voor onze boys om er een schepje bovenop te doen. Achterin met Nigel (verrassend op rechtsback) en Wessel gaven we nu niks meer weg en met Lode, Alec en Yassir voorin probeerden we nog meer druk te creëren. Dat lukte ook wel aardig, en ondanks dat er bij ons nog een bal onderkant lat ging werd de gelijkmaker gescoord. Yassir nam een corner nu eens niet kort, maar krulde hem in 1x bij de tweede paal binnen. Een heerlijke goal en mooi om de blijdschap (en opluchting!) bij spelers en staf te zien. Er waren nog een minuut of vijf te spelen en de mannen gingen voor de winst. Dat zat er helaas niet meer in, maar het punt was meer dan verdiend. Het was een mooi en boeiend voetbalgevecht, met een uitslag waar ik wel mee kan leven. Hoewel een driepunter ook wel wenselijk is, hopelijk volgende week.