U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO17-3 p...

Argon JO17-3 pikt de draad

Vandaag de wedstrijd van de waarheid met de uitwedstrijd tegen Forza Almere JO17-2 op het programma. Dit is één van de twee teams van Forza in onze competitie en dit team stond net boven Argon. Op 25 september werd thuis al met 4-0 gewonnen van Forza Almere JO17-3, nu dus uit naar hun 2e elftal. In de stand staat het 3e van Forza boven hun 2e elftal. Dus kon het alle kanten op, zeker na de wat tegenvallende resultaten in de laatste twee wedstrijden.

Argon was dan ook zeer gebrand om zich niet nog eens te laten verrassen. Ook wilden ze graag een signaal afgeven aan het trainersduo Jan en Rob dat ze zeker de moed en de hoop niet opgegeven hadden. Toch viel de eerste goal al in de derde minuut door een misverstand in de verdediging. Dat leidde tot een extra stimulans en meteen een leuke eerste helft waarin het spel op en neer golfde en Forza een gemotiveerde en taaie tegenstander bleek.
Het was dan ook pas in de 23e minuut dat een leep balletje van Alan Joey vrij voor de keeper zette. De onbetwiste topscorer van Argon aarzelde geen moment en maakte de kans mooi af. Forza wilde zich echter nog niet gewonnen geven en bleef goed tegenstand bieden. Hoewel Argon wel kansen kreeg was ook Forza af en toe gevaarlijk. De gelijke stand werd dan ook meegenomen naar de kleedkamer waar de gebruikelijke “evaluatie”plaatsvond.

Die heeft duidelijk effect gehad want niet lang na de rust begon er een heel goede periode waarin Argon met goed spel Forza op de knieën dwong. De eerste klap werd weer uitgedeeld door Joey, dit keer op aangeven van de altijd hardwerkende Jim. Toen kwam Argon goed los en begonnen ook andere spelers te scoren. Dit keer waren ook de verdedigers productief met Floris in de 49e minuut met een mooi afstandsschot,  Swen in de 70e minuut en Moreno in de 80e minuut. Opmerkelijk omdat tot nu toe de doelpunten vooral van de aanvallers moesten komen. Tussendoor wist Forza nog wel een keer te scoren maar dat was slechts een kleine rimpeling in de verder aalgladde prestatie van Argon. Ook bijzonder, er waren veel meer doelpunten uit afstandsschoten dan ooit te voren. In de 81e minuut vielen er zelfs twee doelpunten heel kort na elkaar. Eerst een schot van Frans en bijna onmiddellijk daarna een mooie volley van Damian. Een team waarbij de score wordt verdeeld over meerdere spelers is veel minder kwetsbaar voor blessures e.d. En zo’n team schaart zich bij andere teams waarbij dit gebeurt, denk aan Manchester City (dit met een knipoog).

Komende zaterdag thuis tegen BFC waarvan uit met 2-13 werd gewonnen. Een paar spelers zijn er dan om verschillende redenen niet bij maar Frans is gelukkig weer hersteld van een vervelende blessure.