U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon pakt ver...

Argon pakt verdiende winst in Broek op Langedijk

Op een winderig en zwaar veld heeft Argon de plaatselijke trots CSV BOL met 1-3 verslagen. Na een eerste helft zonder doelpunten ging het in het vervolg een stuk beter, een meevallende 0-1 in de beginfase, in minuut tachtig viel de 0-2 en vier minuten later de 0-3. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog de eretreffer, een duwfout van een Argon verdediger was de aanleiding voor scheidsrechter Ferit Akkaya om de bal op de stip te deponeren en die kans liet de lange spits zich niet ontgaan waardoor de eindstand uiteindelijk 1-3 werd.

Doelpuntloos
Met een felle wind dwars over het veld hadden beide ploegen duidelijk moeite en ook het zware veld werkte niet echt mee om er een leuke wedstrijd van te maken. Er waren wel kleine mogelijkheden voor beide doelen maar de effectiviteit ontbrak en een echte scoringskans bleef uit. Ton Martijn van BOL was na twee minuten gevaarlijk maar zijn kans ging via de paal voorlangs, aan de andere kant schoot Latif te zacht in, een afstandsschot van Jasper Werkhoven werd een prooi voor keeper Snoek en ook een vrije trap was niet aan Argon besteed, de bal vloog in de ballenvanger. Rond een half uur op de klok de bijna traditionele hachelijk fase bij Argon achterin, Antonioli kon de bal niet vastpakken maar de bal werd wel weggewerkt, daarna kwam Argon weer met de schrik vrij na nieuwe inzetten. Even later zagen we een vrije trap van aanvoerder René Rootlieb die door Antonioli over de lat werd getikt, de hoekschop die volgde werd niet door Timon Plak afgemaakt: hij schoot over. De laatste tien minuten voor rust waren weer voor Argon, wel een paar mogelijkheden, Rachad Madi kopte richting keeper en een vrije trap van Madi werd weggekopt. Romario Aroma schoot op de keeper en even later mikte hij te hoog.

Vier doelpunten
De tweede helft was duidelijk aantrekkelijker, Sietse Brandsma testte eerst nog wel Romero Antonioli en Jasper Werkhoven de sluitpost van BOL maar even later was het wel raak toen een lage voorzet van links van de voet van Rachad Madi hard in de doelmond terecht kwam, verdediger Jan Biersteker raakte de bal ongelukkig waardoor die tegen het net sloeg 0-1. De thuisploeg ging nu wel beter voetballen en probeerde een doelpunt te forceren, een vrije trap ging voorlangs en de inzet van Dennis Rijs werd door Romero Antonioli onschadelijk gemaakt. Met Wouter Winters en Epi Kraemer in de ploeg voor Zorn en Aroma ging Argon op jacht naar meer doelpunten, een voorzet van Wouter Winters werd door Madi niet verzilverd en Epi Kraemer ging voor eigen kans maar knalde over. Tien minuten voor het eindsignaal scoorde Ilias Latif dan toch zijn doelpunt, een vrije trap van Rachad Madi werd ook nu weer feilloos ingekopt 0-2. Vijf minuten later viel dan toch de beslissing, een snoeihard schot van Ian Refos sloeg via lat en keeper Snoek net over de doellijn en scheidsrechter Akkaya besliste doelpunt (zonder inmenging van de VAR) 0-3. De winst kwam eigenlijk niet meer in gevaar, alleen een duwfoutje in de Argondefensie leverde de sportieve thuisploeg een strafschop op. Topscorer Sietse Brandsma liet zich dit buitenkansje niet ontnemen 1-3. Derhalve een verdiende overwinning voor een beter Argon.

Zaterdag komt de AFC op bezoek in Mijdrecht.
Venen+Into+BusinessHandling+Company+MijdrechtLabre+AdvocatenReurings+Onroerend+GoedPiton+Consultancyvan+der+HelmStichting+Ronde+Venen+FondsJumbo+VeenbrinkVermeij+Beheer+B.V.Verkaik+Holding+B.V.Van+ZuylenJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.