U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Wind speelt Ar...

Wind speelt Argon parten

Zaterdagmiddag 8 december in Bennebroek stond de uitwedstrijd tegen BSM uit Bennebroek op het programma. Alhoewel een mooie rij bomen rond het veld stond had de wind behoorlijk vrij spel. Dat betekende een helft wind mee en een helft wind tegen. Argon startte met de wind mee. Gelet op de stand op de ranglijst zouden er tegen BSM mogelijkheden moeten zijn. In de praktijk had Argon het lastig tegen vooral een heel sterke defensie. Of liever tegen een versterkte defensie want er leken wat spelers uit een hoger team bij te zijn. Die stonden bovendien achterin opgesteld waardoor Argon aanvallend veel fysieke inzet nodig had.

Argon wist in de eerste helft goed gebruik te maken van de wind met diepe ballen op de aanvallers. Devante en Arnout  wisten de ruimte achter de verdediging met enkele goed uitgespeelde counters uitstekend te benutten.  Dat leverde een snelle 0-2 voorsprong op. BSM kwam daarna steeds beter in het spel. De Bennebroekers zetten aan en kwamen terug in de wedstrijd tot 1-2. Na een fase waarin het spel zich op het middenveld afspeelde wist Argon BSM kort voor rust aan het wankelen te brengen. Devante (2) en Arnout wisten de stand vlot uit te bouwen tot 1-5 nadat de koppies bij BSM even gingen hangen.

De ruststand was comfortabel, maar de tweede helft bleek een totaal ander verhaal. Argon had moeite met de wind en BSM rook mogelijkheden toen vrij vlot de 2-5 en de 3-5 gemaakt werden. Met een perfecte counter wist Arnout de stand weer naar 3-6 te tillen. Waar we hoopten dat dit Argon lucht zou geven, bleek het vooral brandstof voor een offensief van de ploeg uit Bennebroek. Die keerden de wedstrijd in korte tijd met 3 goals. Ze roken de overwinning en zetten nogmaals stevig aan. Dat gaf onze keeper Milan de mogelijkheid uit te groeien tot man of the match aan Argon zijde. Met een reeks reddingen hield hij de stand gelijk. Gesteund door het keeperswerk knokten de mannen op het veld tot het eindsignaal om het gelijkspel over de streep te trekken. Waar dat vorig seizoen nog wel eens mis ging, lukte het nu. Het leverde een zwaar bevochten punt op.