U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Kerstwedstrijd...

Kerstwedstrijd levert 3 punten op

De laatste wedstrijd van 2018 was er één thuis tegen AMVJ uit Amstelveen. Gelet op de stand op de ranglijst vooraf zou dit een leuke wedstrijd moeten kunnen zijn. Jammer genoeg moesten we tijdens de warming up vaststellen dat Abdel nog niet wedstrijdfit was. We hopen dat Appie na de winsterstop snel weer helemaal fit van de partij is!

Over het veld stond een straffe wind waardoor er weer sprake was een van helft wind mee en een helft wind tegen. Argon begon met vandaag tegen de wind in. Het nadeel van de wind bleek mee te vallen want onze jongens begonnen goed aan de wedstrijd. Na een minuut of 5 kwam Arnout uitstekend door aan de linkerkant. Hij raakte de paal waarna Casper met een laatste zetje de 1-0 kon binnen tikken. De tegenstanders uit Amstelveen lieten dat niet op zich zitten want 3 minuten later was de stand al weer gelijk. Dat was een goede wake up call voor de heren want ze reageerden daarna net even wat scherper en creëerden een licht overwicht. Ricardo en Jayro ontfermden zich als centraal verdedigingsduo over de Amstelveense spits, terwijl Wesley en Devante zich vastbeten in de buitenspelers. Argon zette zo aan en dat leverde ook kansen op. Al na een paar minuten zette Casper Argon met een mooie goal weer op voorsprong. Er waren meer mogelijkheden, maar die leidden niet tot goals. Het spel bleef op en neer gaan op het door de regen zwaar bespeelbare veld waarbij ook de grensrechters moesten oppassen voor glijpartijen. Amstelveen voerde de druk op, hetgeen geen goals maar vooral een paar mooie reddingen van keeper Milan opleverde. Aan de andere kant wist invaller Sven bij een corner in alle drukte de bal hard achter de Amstelveense keeper te werken: 3-1 bij rust.

Na rust speelde Argon met de wind mee. Daar werd wat al te veel op vetrouwd want vanaf de aftrap van Argon scoorde AMVJ na ongeveer 30 seconden in de tweede helft. AMVJ rook kansen op de gelijkmaker en Argon was het even kwijt. Er werd nu vooral strijd gevraagd en daarvoor waren we bij Milan Droogh zoals altijd aan het juiste adres. Maar ook Sonny, Matthijs en Romeo moesten aan de bak want even dreigde ons middenveld overlopen te worden. Na een minuut of 10 was de Amstelveense storm iets geluwd en kon Argon ook weer wat aan aanvallen denken. Dat leidde tot wat kansen en een vrije trap van Pablo die tegen de lat. Beide partijen knokten voor een mooi resultaat. Vijf minuten voor tijd tekende AMVJ voor de 3-3. De aanvallers van Argon lieten het er niet bij zitten en zetten daarna nog een keer aan. Arnout had in blessuretijd weer een prachtige rush langs de linkerkant en raakte met een mooi schot de lat, waarna aanvoerder Pablo de rebound hard in de goal schoot: 4-3. Zo werden de punten met hard werken in Mijdrecht gehouden.