U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Leerzame oefen...

Leerzame oefenwedstrijd Argon JO13-1

Uiteraard eerst nog iedereen die ik niet gesproken of gezien de allerbeste én sportiefste wensen voor 2019! En we hebben het jaar ook weer sportief afgetrapt. Na twee trainingssessies in de zaal gingen we naar het verre Tilburg voor een duel tegen de O13 van profclub Willem II. Zonder Floris (nog steeds vervelend geblesseerd) een Jesper (ziek) tussen de lijnen, moest de strijd worden aangegaan. Gelukkig kon Guy ons helpen en was er, na lang blessureleed, ook een plek voor Joep op de bank.

We gingen overigens niet twee helften spelen, maar 3 x 20 minuten. En al snel werd duidelijk dat we het moeilijk gingen krijgen. Binnen 3 minuten was er een bal op de paal bij ons en halverwege de 1e sessie werd het 1-0. Thijs kon op een schot nog wel redding brengen, maar de rebound werd simpel binnengetikt. En snel erna volgde een nieuwe domper, want Wessel moest er geblesseerd af en werd vervangen door Roy. Die kon even later op de doellijn redding brengen en ook Thijs voorkwam met sterk uitkomen een tegendoelpunt. Het enige momentje voorin kwam na een voorzet van Jamy, maar Alec en Sebas konden er niet bij  om een “tikkie toe” te geven. En daarna weer een domper, want ook Yassir moest met een blessure naar de kant. Guy kwam voor hem in de plaats. Met een wonderbaarlijke reflex (zelfs 2 keer in 1 redding) ranselde Thijs een 100% kans uit zijn doel en met de 1-0 werd de eerste rust gehaald.

In het tweede deel begonnen we nog aardig (Lode diep op Alec, die er net niet bij kon), maar al snel moesten we weer volledig in de verdediging en werd het 2-0. Het was een prachtige voorzet die ook nog eens prima werd binnengekopt. Niet veel later werd het 3-0 en 4-0. Eerst een goed blok, die ongelukkig bij een Willem II speler uitkwam en een slordigheidje achterin. Wat dan wel weer positief was dat tussen die twee goals door eindelijk Joep weer in het veld te bewonderen was. Hopelijk blijft een nieuwe blessure hem bespaard. Cas had op het middenveld een paar goede acties en achterin deden Sven, Maxime en Roy het naar behoren. Echter leverde een mooie actie door de as van het veld nog vlak voor de tweede rust de 5-0 op.

De derde sessie was een kopie van de tweede met een snelle goal, een paar keer het aluminium dat bij ons werd geraakt, Thijs die zich een paar keer kon onderscheiden en uiteindelijk met nog een paar (het werd 9-0) tegengoals. Zelf hadden we na wat gepruts van hun keeper nog één levensgrote kans op een doelpunt, maar Nigel lukte het niet om de bal in het lege doel te schuiven.

Al met al ging dit allemaal veel te snel voor ons. De mannen hebben goed weerstand geboden en hopelijk hebben we, als straks de tegenstanders minder goed zijn, kansen genoeg om weer de punten in de competitie te gaan pakken.