U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO17-3 h...

Argon JO17-3 houdt stand in bloedstollende wedstrijd

Het was koud, nat en allemachtig spannend! De eerste wedstrijd na de winterstop tegen Zuidvogels was meteen al een kraker van jewelste. Zuidvogels heeft lange tijd bovenaan gestaan met een prachtig doelgemiddelde. Ze zouden aan een gelijkspel genoeg hebben om kampioen te worden. Argon heeft een aantal mooie wedstrijden afgewisseld met wat mindere prestaties. Dus deze wedstrijd was belangrijk om te zien waar het team stond zo na de wekenlange pauze.

Wegens een paar afmeldingen hadden de coaches gezorgd voor aanvulling uit andere teams zodat het team toch op volle oorlogssterkte kon aantreden. Hierdoor waren er ook een aantal omzettingen met verschillende  spelers op voor hen wat onwennige plaatsen. Maar bij aantreden bleef het niet. Vanaf het eerste fluitconcert werd er door Argon oorlog gemaakt. Met volle inzet ging het team ertegenaan. Het toch behoorlijk sterke Zuidvogels werd met fel  en goed spel meteen onder druk gezet. Er was werkelijk geen enkele Argon speler die verzaakte, de inzet was meer dan maximaal.
Naast de inzet werd er ook nog eens heel behoorlijk gevoetbald. Er kwamen dan ook kansen.. Veel kansen en goede kansen. Maar zoals altijd moet het dan ook nog een beetje meezitten. En natuurlijk was Zuidvogels niet van plan zich even gemakkelijk op de pijnbank te laten leggen. Ze vochten hard terug met in het achterhoofd er minstens een gelijkspel te willen uitslepen. Al met al werd het daardoor een spannende en vooral ook stevige wedstrijd die echter geen moment onsportief werd. Dat  was ook zeker te danken aan het strakke beleid van die dienstdoende arbiter die veel zag en weinig ruimte voor twijfel liet dat hij de leiding had. Het publiek kreeg door die combinatie heel veel waar voor hun geld.

Dat werd nog mooier toen, na verschillende pogingen, Joey er in de 20e minuut eindelijk in slaagde de ban te breken. Op een prima pass van Floris brak Joey ouderwets door en gaf de goed keepende doelman het nakijken. De 1-0 viel Zuidvogels rauw op het dak, dat was aan de felheid van de coaching vrij gemakkelijk af te lezen. Zowel het volume als de kracht van de gebruikte termen nam hand over hand toe. Zuidvogels gooide er dan ook een schepje bovenop en dat leidde tot een aantal spannende situaties in de Argon verdediging. De scheids hield het spel waarschijnlijk daarom ook zeer kort met als gevolg dat er in de 24e minuut een ongelukkige rode kaart viel. Nu moest Argon met 10 man verder. De hartslag van de in steeds grotere getale opkomende supporters werd daardoor nog eens een paar tandjes opgeschroefd. En toen in de 27e minuut de gelijkmaker viel werd de spanning helemaal ondragelijk. Een stand van 1-1, met 10 man en nog tweederde van de wedstrijd voor de boeg tegen de gedoodverfde kampioen, wat zijn dan de kansen nog? Dat bleek echter in de 30 minuut. De Zuidvogels keeper pakte een terugspeelbal op en de scheids was onverbiddelijk, vrije trap op 10 meter van het doel. Met alle tegenstanders in het doel knalde Floris de bal richting doellijn waar Joey klaar stond om de terugkaatsende bal in het net de deponeren. Nu was het dus 2-1 maar nog steeds met 10 man, eerst de rust maar eens halen was het devies.

Na de rust was dit Argon nog meer vastbesloten zich niet gewonnen te geven. In alle linies werden slidings gemaakt, ballen heroverd, tegenstanders geblokkeerd en ja, ook nu kwamen er weer kansen. De tegenstand die Argon bood maakte Zuidvogels ook onzeker. Bij elke ingreep van Argon werd Zuidvogels slordiger, de coaches luidruchtiger en het Zuidvogels publiek wanhopiger.
Daarbij werd de vastbeslotenheid en het geloof bij  Argon steeds groter, er werden heldendaden op de mat gelegd en tenues voor de eeuwigheid besmeurd met historische modder. Minuut na minuut werd afgeteld, de energie vloeide langzaam uit de benen maar de hoofden wilden niet opgeven. De wil om te winnen was uiteindelijk sterk genoeg om de overwinning uit het vuur te slepen.

Eén ding staat vast. Voor toeschouwers, spelers en coaches zal deze wedstrijd de geschiedenis ingaan. Er is voor altijd iets ontstaan. Een mooi herinnering, de wetenschap “ik was erbij”.
Jumbo+Veenbrinkvan+der+HelmStichting+Ronde+Venen+FondsPiton+ConsultancyVermeij+Beheer+B.V.Reurings+Onroerend+GoedHandling+Company+MijdrechtVenen+Into+BusinessLabre+AdvocatenVan+ZuylenVerkaik+Holding+B.V.Jan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.