U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO15-4 t...

Argon JO15-4 toont veerkracht

Na een dikke maand zonder wedstrijden werd zaterdag de eerste competitiewedstrijd van 2019 afgetrapt. Waar veel wedstrijden waren afgelast door de sneeuw eerder in de week, kon in Badhoevedorp gewoon gespeeld worden. In een eerste wedstrijd is het altijd aftasten hoe sterk tegenstanders zijn. Badhoevedorp was gezakt uit de 3e klasse, dus rekenden we op een aardig sterke ploeg. Dat bleek wel te kloppen. Maar inmiddels is ons team ook best een aardig sterke ploeg. Geen reden dus om bang te zijn.

Dat waren de jongens ook niet en ze begonnen goed aan de wedstrijd. Vrij vlot wist Arnout de 0-1 te scoren. Het was jammer dat Badhoevedorp vrijwel direct weer gelijk maakten. Aftrappen en opnieuw beginnen dus. Hard werken was het devies zaterdag. Casper en Sonny knokten aan de zijkanten heel hard om steeds weer ruimte te creëren voor snelle aanvallen. Dat leverde een minuut of wat later een keurige 1-2 op van Devante. Maar ook nu was het maar kort genieten van de voorsprong. Binnen no time stond het gelijk. Zo waren we nauwelijks een kwartier onderweg en was er aan beide kanten twee keer gescoord.
Badhoevedorp werd nu sterker en Argon weerde zich. Dat gebeurde met veel inzet. Jammer genoeg kon Ricardo na een botsing niet verder. De aanvallers van Badhoevedorp maakten uitstekend gebruik van het zoeken naar de organisatie van de Argon defensie. Badhoevedorp speelde met een fysiek sterke spits die ook nog heel slim speelde. De Argon verdedigers hadden simpelweg geen grip op zijn spel. Ineens liep de score met enkele uitstekend uitgespeelde counters op naar 4-2.
Onze jongens probeerden zich weer in de wedstrijd te spelen. Er werd hard gewerkt en er werd gezocht naar combinaties en overspel. Net toen Argon via Arnout terug in de wedstrijd was teruggekomen, brak Badhoevedorp weer uit. Dat leidde tot een 5-3 ruststand.

Badhoevedorp had zich, zeer luidruchtig gesteund door de coaches, na rust voorgenomen door te drukken. Vanaf de aftrap werd het doel van keeper Milan gezocht. Die stond attent op zijn post en voorkwam een grotere achterstand. Niet lang na de rust was het toch weer de spits van Badhoevedorp die voor een goal zorgde. Ondanks de 3 punten achterstand zocht Argon toch weer de aansluiting. Vrij vlot begon invaller Sven een slalom door de verdediging van Badhoevedorp die hij ook nog doeltreffend afsloot. Een paar minuten later wist Pablo met een magistraal schot de keeper van afstand te verrassen. Ineens stond Argon weer op 6-5. Abdoel en Daan hadden ondertussen orde op zaken gesteld in het centrum van de verdediging. Wesley en Romeo vochten zich aan de zijkanten in de wedstrijd en wonnen meer duels. Milan D. speelde iets behoudender. Gevolg was dat de gevaarlijke counters onschadelijk gemaakt konden worden. Aan de andere kant lag nu ook ruimte voor Argon. Zowel Argon als Badhoevedorp waren dichtbij een goal maar pal en laat stonden in de weg. Argon zette aan en Devante wist met een schot van afstand een prima gelijkmaker te scoren. Beide ploegen zochten nog naar de overwinning maar meer goals zaten er niet in.

Argon stapte als morele overwinnaar met een zwaar bevochten punt van het veld.