U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Draaglijk verl...

Draaglijk verlies tegen koploper

Tevreden met een verlies? Als (top)sporter kan dat natuurlijk niet. Maar toch, in ons thuisduel tegen waren we dat wel een beetje. De koploper heeft een 100% score met slechts 1 goal tegen en ze maken er gemiddeld zes per wedstrijd. Uit hadden ze tegen ons nog de dubbele cijfers gehaald.

Maar trainer Justin had de boys goed geprepareerd en (vooral de 1e helft) waren we gelijkwaardig aan elkaar. Er was een straf windje, een beetje haaks op het veld. Al na een minuut of drie was er een grote kans voor ons. Na gepruts van hun keeper prikte Cas de bal op de paal. Achterin had Roy een perfecte sliding en op links deed Wessel hetzelfde. Na een mooie aanval over meerdere schijven via Alec, naar Cas en als eindstation Nigel, die maar net over schoot. Invaller Bjarne ging op links een paar mooie acties aan, maar kon niet venijnig genoeg uithalen richting goal. Omdat we met zijn allen goed druk bleven zetten speelden we grote delen op hun helft. Sven die goed door de as opstoomde kon wel schieten, maar zijn schot werd geblokt en Yassir schoot een vrije trap maar rakelings langs de kruising. En zonder dat we het op dat moment verwachtten lag de bal bij ons in het netje. Het was hun eerste, maar wel een prima aanval, die goed afgerond werd. Daarna bracht Maxime Yassir in stelling maar zijn schot met links was houdbaar. En juist toen we dachten de rust met het minimale verschil te halen werd het toch nog 0-2. De reflex van Thijs was op zich prachtig, alleen had hij (en wij) de pech dat de bal toch nog het doel in hobbelde.

Na rust kwamen Jamy en Lode erin. Het spel dat we de eerste helft speelden kostte veel kracht en dat konden de tweede helft wat moeilijker vasthouden. Daardoor kregen de gasten iets meer de overhand zonder echt gevaarlijk te worden. Alec was nog dichtbij met een schot dat geblokt werd en een vrije trap van Nigel werd een prooi voor de keeper. Na wat blessureleed kon Jesper ook nog weer wat minuten maken. We hadden nog een hele mooie aanval met Sebas als eindstation, maar zijn schot ging (iets te gehaast misschien) naast. De tweede helft was een beetje een over en weer duel, met in de slotfase toch nog een doelpunt voor de Amstelveners. Dus ja, een (geflatteerd) verlies waar we best een beetje tevreden over mogen zijn. We hebben er goed voor geknokt hadden zeker een doelpunt verdiend. Keep up the good spirit boys!