U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Enigszins gefl...

verslagen

Laatst bijgewerkt op:

Enigszins geflatteerde nederlaag voor Argon

Foto van
Na een rommelige week met rimpels in de Mijdrechtse dorpsvijver die later als flinke golven over het ons land spoelden, een flinke portie moddergooien en veel bedreigingen kon er toch gevoetbald worden op het Argon sportpark.

Er stond vandaag een dubbele confrontatie op het spel tussen Argon en  Roda ’46 uit Leusden. De reserves wonnen verdiend met 2-0, doelpunten van Dylan Bergkamp en Lesley Groenen. Met de hoofdmacht onder leiding van coach a.i. Adrie Leijgraaff ging het een stukje minder, voor rust kwamen de gasten middels een strafschop aan de leiding. Argon probeerde daarna wel een doelpunt te forceren maar kwam na 70 minuten toch op een 0-2 achterstand. Argon had moeite met de snelle omschakeling van Roda en kreeg daardoor nog twee, overigens fraaie, doelpunten om de oren zodat er een 0-4 eindstand op het scorebord kwam te staan. Coach Willem Romp (ex-Argon) van Roda verklaarde na afloop dat Roda niet erg gerust naar Mijdrecht was afgereisd en er flink voor punten geknokt moest worden. Hij vond de uitslag wat geflatteerd. Maar hij kan wel beschikken over topscorer Nigel van Zelst die zijn totaal vandaag op 17 doelpunten bracht. Door deze uitslag daalde Argon een plaats (23 punten) en Roda (30 punten) blijft gedeeld tweede.

Strafschop
Argon kwam wel fel uit de startblokken, al na twee minuten had een kopbal van Rachad Madi, na een voorzet van Bas Boelhouwer een mooie openingstreffer geweest, echter bal stuiterde tegen de lat. Roda herpakte zich vrij snel en we zagen twee acties van Jasper van Dalen, de eerste poging ging naast en drie minuten later stond Argondoelman Romero Antonioli in de weg. Ook Menno Majolée verzuimde in kansrijke positie voor Roda af te drukken. Halverwege kreeg Argon een strafschop tegen, een trekfoutje noopte arbiter Duindam de bal op de stip te deponeren. Een unieke mogelijkheid voor topscorer Nigel van Zelst om zijn totaal op te voeren. Hij schoot hard en laag in, 0-1. Daarna deelde Argon wel aanvallende speldenprikjes uit, een fraaie omhaal van Jasper Werkhoven kon door de keeper onschadelijk worden gemaakt en een poging van Patrick Lokken (deze wedstrijd met dubbele dekking) ging maar net naast. Roda deed voor rust nog twee pogingen maar schoten van Gilbert Ilaria en Freek van Belzen werden gepareerd door Romero Antonioli.

Argon drukt
Na de thee probeerde Argon druk te zetten op Roda, het kreeg nogal wat vrije trappen in deze toch sportieve confrontatie, Rachad Madi ontpopte zich als specialist maar het geluk zat niet echt mee. Bij de eerste poging bereikte hij Bas Boelhouwer maar de bal ging naast, twee andere pogingen konden door de keeper gepakt worden. Daarna zagen we een slim boogballetje van Patrick Lokken maar de doelman deed tijdig een stapje naar achteren. Roda deed via Menno Majolée iets terug maar de bal kon tot een hoekschop verwerkt worden. Tim Steij zag zijn poging rakelings naast gaan en ook een schot van Madi leverde niets op. Een snelle omschakeling van Roda leverde na 70 minuten de 0-2 op middels Nigel van Zelst. Argon coach Adrie Leijgraaff haalde daarna Jasper Werkhoven naar de kant, Elgreenio Dorade nam zijn plaats in. Binnen drie minuten liep Roda uit naar 0-4, eerst een wonderschone omhaal van invaller Daan Banning en even later een hard en laag afstandsschot van de Freek van Belzen. Vervolgens nam Berkay Karadag de plaats in van de moegestreden Lokken. Veel kansen kreeg Argon daarna niet meer en bleef de stand ongewijzigd.
Van+ZuylenStichting+Ronde+Venen+FondsVerkaik+Holding+B.V.Labre+AdvocatenVermeij+Beheer+B.V.Piton+ConsultancyHandling+Company+MijdrechtVenen+Into+BusinessJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.Jumbo+Veenbrinkvan+der+HelmReurings+Onroerend+Goed

HOOFDSPONSOR

Rabobank+Rijn+en+Veenstromen

Social media

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Klik dan hier voor onze nieuwsbrief!

0297 281886
0297 286078

\