U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon zet in l...

Argon zet in laatste half uur De Zuidvogels aan de kant

Na een tegendoelpunt in minuut 45 zette Argon na rust de wedstrijd naar zijn hand. Toen na twintig minuten in de tweede helft de gelijkmaker viel werd het al het al snel 1-2 en in de slotfase scoorde Argon nog twee doelpunten zodat er aan het eind van de wedstrijd een 1-4 winst kon worden bijgeschreven. Een dik verdiende winst in een wedstrijd waar Argon hard werkte en strijdlust toonde. De laatste wedstijd die in winst was omgezet was op 9 februari toen werd er een 3-2 winst behaald op Huizen.

Weinig echte kansen
De eerste helft viel er weinig te genieten voor de toeschouwers, er waren weinig echte scoringskansen en als die er waren dan liepen deze acties op niets uit. Zo zagen we na een kwartier de eerste aanval aan Argonzijde, Ian Refos zette de bal voor en Jasper Werkhoven zag zijn schot vervolgens tot hoekschop verwerkt worden. Na een periode waarin de wedstrijd in evenwicht leek waren het laatste kwartier De Zuidvogels bij vlagen gevaarlijk. Zo werd de eerste mogelijkheid, een schot van aanvoerder Ricardo Tat, door Romero Antonioli gestopt en een minuut later vergat Pieter Koopman af te drukken. Daarna werd er uit een kopbal na een vrije trap van De Zuidvogels wel gescoord maar de scheidrechter had buitenspel geconstateerd. Vervolgens weer een mogelijkheid voor de thuisploeg na een verre ingooi maar deze kans was niet aan Gregory Schaken besteed. Voor rust zagen we nog twee aanvallende acties van Argon, keeper Danny Versteegt was Dylan Bergkamp net even te snel af en in de slotminuut zagen we een voorzet van Bergkamp op Patrick Lokken die wel afdrukte maar keeper Versteegt stond goed opgesteld. Toch kwam De Zuidvogels nog op voorsprong, Pieter Koopman schoot tegen Antonioli aan en in de rebound schoot Emanuel Davies raak. Romero Antonioli raakte bij die actie geblesseerd maar kon na behandeling de wedstrijd toch voortzetten.

Vier doelpunten in een half uur
De Zuidvogels kwam aanvallend uit de startblokken maar effectief was het allemaal niet. Na tien minuten werd door coach Gerard Aafjes aanvaller Epi Kraemer ingezet, hij verving Tim Steij. Na een kleine twintig minuten kreeg Dylan Bergkamp een vrije trap te nemen, de bal kwam kwam in de doelmond en daar was Bas Boelhouwer koppend de meerdere van zijn tegenstander en was de stand gelijk: 1-1. Twee minuten later bracht een overstapactie Epi Kraemer in balbezit, alleen voor doelman Versteegt plaatste hij de bal in de verre hoek voor de 1-2. De Zuidvogels probeerde het daarna wel om de stand gelijk te trekken maar Antonioli stond pogingen van Promes en ook van Koopman in de weg. Met nog tien minuten te spelen schoot Ian Refos rakelings naast, maar een verre trap van Antonioli bereikte even later Dylan Bergkamp die alleen voor keeper Versteegt de hoek voor het uitzoeken had: 1-3. Met Jocelino de Sa en Max Rood ging Argon de slotfase in en het was Patrick Lokken die ook zijn inzet beloond zag door voor de 1-4 te tekenen.

Zaterdag ontvangt Argon Victoria uit Hilversum.
Verkaik+Holding+B.V.Handling+Company+MijdrechtPiton+ConsultancyLabre+AdvocatenJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.Reurings+Onroerend+Goedvan+der+HelmVenen+Into+BusinessVan+ZuylenJumbo+VeenbrinkStichting+Ronde+Venen+FondsVermeij+Beheer+B.V.