U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Sensationele s...

Sensationele slotfase brengt Argon overwinning

Foto van Foto van Foto van
Na de reguliere speeltijd stond er een 0-0 op het scorebord, en daar leken beide ploegen wel tevreden mee te zijn. FC Breukelen coach Frans Schuitemaker had zijn ploeg na twee nederlagen weer goed op de rails gekregen en maakte het Argon knap moeilijk. Maar toen in minuut 83 een doelpunt voor FC Breukelen door het arbitrale trio onder leiding van scheidsrechter Akkaya vanwege een duwfout op Argondoelman Romero Antonioli werd afgekeurd kantelde de wedstrijd. In de toegevoegde tijd sloeg Argon met twee zeer fraaie doelpunten toe en sleepte zo op de valreep de overwinning binnen. Het is de derde overwinning op rij voor de Argonauten, de eerste onder leiding van Gerard Aafjes bij Zuidvogels en de laatste twee (Victoria en FC Breukelen) thuis onder coach Aart Jan van Boksel.

Wel kansen, geen doelpunten
Beide ploegen hadden de mogelijkheden om tot scoren te komen maar het net kon maar niet gevonden worden. In de beginfase zat Argon toch wel enigszins in de verdrukking, Rachid Maamri leverde een voorzet af waar Argon maar net met schrik vrij kwam en ook met een vrije trap van dezelfde speler ging het maar net goed in de Argondefensie. Daarna zagen we pogingen van Dylan Bergkamp, zijn schot werd geblokt, en van Rachad Madi, zijn schot werd een prooi voor keeper Turksma. In dezelfde minuut verscheen Kengo Ishikawa alleen voor Argondoelman Romero Antonioli maar schoot over. Daarna weer een paar mogelijkheden voor Argon. Een vrije trap van Rachad Madi werd door Patrick Lokken over gekopt. Dat zagen we ook in de laatste minuut voor rust toen een voorzet van Bergkamp door Madi naast werd gekopt. Daarvoor rammelde FC Breukelen flink aan de deur, een overtreding op Roy Turksma leverde een vrije trap op, Turksma posteerde zich achter de bal en schoot vervolgens hard en onhoudbaar op de kruising. Enkele minuten daarna scheerde een kansrijke kopbal van Nick van Nieuwkerk over de doellat van Argon.

Slotfase boeiend
De tweede helft had Argon wel wat meer balbezit maar kon dat niet echt uitdrukken in doelpunten, Ook FC Breukelen merkte dat er wel punten te halen waren in Mijdrecht en bleef gevaarlijk. Argon deelde wel speldenprikjes uit, Rachad Madi was ongelukkig in de afwerking, bij zijn eerste poging stond doelman Nick Turksma in de weg en twee minuten later kreeg Turksma hulp van de paal. Bergkamp schoot over bij een poging en Jasper Werkhoven stuitte op Turksma, ook bij een fraaie combinatie tussen Patrick Lokken en Dylan Bergkamp greep Turksma in. Na een poging van Eser Ozkilit namens FC Breukelen (over) werd Ilias Latif door coach Aart Jan van Boksel ingezet, Ian Refos verdween naar de bank. In minuut 83 werd een doelpunt van FC Breukelen afgekeurd, scheidsrechter Akkaya had na een hoekschop gezien daar er een duwfout was gemaakt op Argondoelman Romero Antonioli. Het doelpunt werd al gevierd maar de tegenstoot van Argon werd gevaarlijk, meerdere mogelijkheden voor Argon maar de mooiste de poging van Bas Boelhouwer ging over het doel. Daarna testte Ozkilit Antonioli nog even en leken beide ploegen met een puntendeling tevreden te zijn. Maar in minuut 93 bereikte een verkeerde pass Dylan Bergkamp op eigen helft en met lange rush scoorde hij een formidabel doelpunt: 1-0. De koek was nog niet op voor Argon, Bas Boelhouwer op rechts doorgebroken zette zijn tegenstander in de wind en plaatse de bal op Ilias Latif die met een subtiel hakje voor de 2-0 zorgde.

Zaterdag is Argon vrijaf, de week daarop is AFC in Amsterdam de tegenstander.