U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon krijgt b...

Argon krijgt bij AFC lesje in effectiviteit

Argon begon in Amsterdam goed tegen de koploper, binnen twee minuten scoorde Ian Refos de 0-1. Een vrije trap werd door Bas Boelhouwer weer ingebracht waarna Refos kon uithalen. Een minuut later moest Argondoelman Romero Antonioli alles uit de kast halen om een vrije trap van AFC onschadelijk te maken. Maar in minuut vier werd het toch alweer gelijk. Een door scheidsrechter Rembrand Duindam gemakkelijke gegeven strafschop, duwen of trekken?, werd door Floris Dokkum feilloos ingeschoten, 1-1. Daarna zagen we pogingen van Argon, een vrije trap van Rachad Madi scheerde over de kruising en even later ging een kopbal van Patrick Lokken net naast de verkeerde kant van de paal. Een schot van Bas Boelhouwer werd fraai gestopt door doelman Gijs van Zetten van AFC. De laatste twintig minuten voor rust kwam Argon eigenlijk niet meer in het spel voor, AFC kreeg volop de gelegenheid om het spel naar zich toe te trekken. Mauritsio Helstone schoot naast en na een hoekschop kopte Oscar Cardoze ook naast. Nadat Antonioli goed ingreep bij schot van opnieuw Helstone en Cardoze na een hoekschop op de lat kopte stond Argon wel erg onder druk. Maar na weer twee hoekschoppen tegen bezweek Argon, Gijs Niehe zag zijn schot door Antonioli nog gekeerd worden maar na de volgende hoekschop sloeg AFC toch weer toe met een doelpunt van Floris Dokkum 2-1.

Na de thee kwam Argon behoorlijk uit de startblokken en kreeg gelijk een prachtige kans, een schot van Dylan Bergkamp werd door de keeper gepareerd, Bas Boelhouwer schoot gelijk weer in maar de bal werd van de doellijn gehaald. Een kopbal even later van Patrick Lokken werd ook door de prima keeper Van Zetten gepakt. Toch kwam AFC na tien minuten via een counter op een riante voorsprong van 3-1. Coach Van Boksel zette met nog een half uur te gaan twee verse krachten in, Kraemer en Zorn vervingen Madi en Coenradi en even later moest Wouter Winters geblesseerd afhaken, Dennis Filippo nam zijn plaats in. Argon ging wel door, het spel was duidelijk beter als in de eerste helft maar er werd wel erg slordig met de kansen omgesprongen. Op aangeven van Boelhouwer schoot Dylan Bergkamp op de keeper en na vrije trap kopt Refos in handen van de doelman. Daarna zagen we weer een poging van Refos maar ook nu kon doelman Van Zetten in tweede instantie de bal klemmen. Ook een slim lobje van Refos en een kopbal van Lokken gingen naast. En zoals dat meestal gaat was AFC nog één maal effectief. Helstone en Van den Steenhove lieten Argon nog even bungelen door naast te schieten maar drie minuten voor het eindsignaal bepaalde invaller Thierry van de Kooye de eindstand op 4-1. Yannick van Doorn haalde het einde niet meer, hij liep ongelukkig tegen zijn tweede gele kaart op en kon vertrekken.

Zaterdag speelt Argon een thuiswedstrijd tegen concurrent BOL uit Broek op Langedijk.