U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Gretig Argon J...

Gretig Argon JO17-3 boekt solide overwinning

Dit was één van die wedstrijden die voor het gevoel ook anders had kunnen aflopen. In de eerste minuten kwamen de Argonauten al snel met de schrik vrij toen een hard schot van een Breukelense middenvelder magistraal naast werd getikt door een prachtig zwevende Alif. Het was meteen duidelijk, Argon moest aan de bak met een team dat door afwezigheid, blessures en “special guests” licht gewijzigd aan de start kwam.

Gelukkig bleek al snel dat het ook een middag zou kunnen worden waarbij Argon met slim combinatiespel het verschil zou kunnen maken. Na de eerste schrik kwam het team al vlug op gang met soms tomeloze inzet en de duidelijke wil om elk duel te winnen. Soms op het randje maar zoals altijd sportief en fair. Dat resulteerde in een licht overwicht op een Breukelen dat ook niet gekomen was om zich willoos naar de slachtbank te laten leiden maar zich, soms hard spelend, verweerde. In eerste instantie golfde het spel dan ook over en weer totdat in de 17e minuut het koppeltje Frans en Joey de ban brak met een mooie combinatie en een fraai doelpunt van Frans.
Dat doelpunt leidde een paar minuten van zelfvertrouwen in waarin de bal rustig werd rondgespeeld. In de 21e minuut iets te rustig want een wat slappe terugspeelbal kon worden opgepikt door een Breukelense aanvaller die hem netjes langs een wanhopig graaiende Alif in het net legde. Heel erg onnodig maar ook een teken dat Breukelen geen team is om hooghartig mee om te gaan.
Weer ontknoopte zich een evenwichtige strijd die, gebaseerd op nu weer goed en geconcentreerd verdedigen, vooral op het middenveld werd uitgevochten en waar Argon langzaamaan toch een licht overwicht wist af te dwingen. Dat leidde in de 39e minuut tot een mooi, hard ingeschoten doelpunt van Joey op aangeven van de ingevallen gast Floris Rave. 2 - 1 bij de rust dus in een voor het publiek aantrekkelijke en spannende wedstrijd die ook goed geleid werd door een rustige scheidsrechter en twee sportieve vlaggenisten.

De tweede helft was een soort kopie van de eerste met dit verschil dat Argon de tegenstander nu steeds meer onder de duim had. Breukelen kwam af en toe nog wel op de Argon helft maar de fel tackelende Argon spelers sloten steeds ruim op tijd de deur. In de verslagen wordt veel gemeld over de doelpuntenmakers en aangevers maar het moet ook gezegd worden dat dit team gezegend is met een sterke verdediging en veelzijdig middenveld. Dat zorgt ervoor dat de aanvallers speels de ruimte kunnen zoeken zonder zich veel zorgen te hoeven maken dat ze de bal verliezen.
Toch nog even over de doelpunten want er kwamen nog een paar fraaie exemplaren. Eerst was Alan van dichtbij alert na een verwarrende scrimmage, toen scoorde Joey uit een strafschop (hands) maar daarna was Swen aan de beurt met een prachtig afstandschot dat zwabberend in de kruising eindigde. Al met al een dik verdiende 5 – 1 en complimenten voor het vertoonde spel.

Op 4 mei weer thuis, dit keer tegen het in de kelder verblijvende VVC uit Nieuw Vennep…
Reurings+Onroerend+GoedVermeij+Beheer+B.V.van+der+HelmVenen+Into+BusinessJan+Jansen+Schoonmaakbedrijf+en+Glazenwasserij+b.v.Labre+AdvocatenPiton+ConsultancyJumbo+VeenbrinkVan+ZuylenHandling+Company+MijdrechtStichting+Ronde+Venen+FondsVerkaik+Holding+B.V.