U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon overvleu...

Argon overvleugelt in laatste half uur Zwaluwen ’30

Op bezoek in Hoorn werkte Argon een snelle achterstand in de eerste helft weg. Na rust zette Argon het laatste half uur de puntjes op i en zorgde voor een regelmatige overwinning met 1-4 als eindstand. Coach Aart Jan van Boksel was met een gemotiveerde groep uit Mijdrecht vertrokken met als resultaat dat Argon zich door deze winstpartij definitief veilig heeft gespeeld, het heeft tien punten voorsprong op de clubs die op de nacompetitie plaatsen staan.

Nog niet wakker
Één van de teammanagers had blijkbaar vergeten de wekker op half drie te zetten want na drie minuten hadden de gastheren al een riante voorsprong kunnen hebben. Al in de eerste minuut kreeg Jan Jaap Schaper een pracht kans maar de bal ging dankzij storend werk van Chris Daal via de lat over. Maar een minuut later was het wel raak, na een vrije trap ging de bal via Gani Meholi over de doellijn, 1-0. Nog geen minuut later kreeg dezelfde speler weer een mogelijkheid maar nu greep Romero Antonioli in. Daarna werd Argon wel wakker en ging het op jacht naar de gelijkmaker, maar dat duurde nog twintig minuten. We zagen een combinatie tussen Jasper Werkhoven en Ilias Latif waaruit wel werd gescoord maar buitenspel geconstateerd, Bas Boelhouwer schoot te zacht in en Latif mikte in kansrijke positie te hoog en even later greep de doelman in, ook bij een inzet van Latif. Op het moment dat Thomas Schaap van Zwaluwen van dichtbij de voorsprong kon uitbreiden greep Antonioli tijdig in. Een vrije trap van Jasper Werkhoven (van 28 meter) bracht Argon de gelijkmaker, de bal verdween laag en hard via handen en benen van keeper Tim Elmers over de doellijn, 1-1. Daarna nog mogelijkheden voor beide teams, bij een uitbraak van handenbindertje Mukthar Suleiman schoot deze speler voorlangs en Joep Rive schrok zodanig dat hij opeens alleen voor Antonioli stond dat hij over het doel schoot. Argon probeerde het nog met een afstandsschot van Ilias Latif, een vrije trap van Dylan Bergkamp en een kopbal van Dennis Filippo maar het was allemaal net niet.

Nog drie doelpunten
Argon begon ongewijzigd aan de tweede helft maar de gastheren gaven zich nog niet gewonnen, zij begonnen met een poging van de snelle Suleiman die Antonioli tot hoekschop kon verwerken en een vrije trap die ook door de Argondoelman gepareerd werd.Met nog een half uur te gaan moest Chris Daal zich laten vervangen door Wouter Winters en bij het eerste balcontact zette Winters Ilias Latif alleen voor doelman Elmers die de goalie vervolgens in de korte hoek kansloos liet, 1-2. Vier minuten later scoorde Dylan Bergkamp de 1-3, hij profiteerde van het voorbereidend werk van Epi Kraemer die op de keeper stuitte waarbij de bal voor de voeten van Bergkamp terecht kwam die vervolgens zuiver uithaalde. Met nog een kwartier te gaan kwam Rachad Madi in het veld voor Ian Refos en in de slotfase mocht jeugdspeler Elgreenio Dorade nog minuten maken op de plaats van Bergkamp. Zwaluwen schoof een mannetje meer naar voren om nog een doelpunt te forceren, Ivo Rottiné vond Antonioli op zijn weg, datzelfde lot onderging ook een poging van Suleiman. Vijf minuten voor tijd viel het laatste doelpunt voor Argon, op aangeven van Bergkamp schoot Epi Kraemer van dichtbij zo hard in dat de doelman blij mocht zijn dat hij niet in de baan van het schot stond, 1-4. Zwaluwen scoorde daarna nog wel echter scheidsrechter Westland had buitenspel geconstateerd.

Argon is twee weken vrij en krijgt op 11 mei de mogelijk toekomstige kampioen DHSC uit Utrecht op bezoek.