U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Belangrijke pu...

Belangrijke punten voor Argon JO13-1

Vandaag naar concurrent NVC in Naarden. Met twee punten achterstand op hen konden we hopelijk een plaatsje klimmen in de ranglijst. We begonnen het duel met een pittige hagelbui, maar zonder een viertal vaste krachten. Gelukkig waren Bjarne, Brooklyn en Mees mee om ons team aan te vullen.

Coach Justin koos voor een iets andere speelstijl dan we normaal gewend zijn en dat pakte goed uit. Want ondanks dat we de (lichte) wind tegen hadden speelden we wel voornamelijk op hun helft. Bjarne begon sterk rechts voorin. Samen met Yassir, die een voorzet vlak langs de paal zag zeilen, probeerden ze het NVC lastig te maken. Aan de linkerkant was het Lode die door de linies probeerde te komen. Achterin was niet heel veel te doen. Toen Nigel en Sven een keertje misgrepen kon Roy er ingooi van maken. Dat het 1-0 werd, na een minuut of twintig, zat er dus eigenlijk helemaal niet aan te komen. De streep zat wel keurig in het hoekkie en was Thijs te machtig. Even later hield Wessel vast en de vrije trap werd hard ingeschoten. Maar deze bal pakte Thijs klemvast. Mees moest nog een gevaarlijke bal wegkoppen, maar verder speelden we weer voornamelijk op hun helft. Met vlak voor rust dé kans om gelijk te komen. De sterk spelende Sebas maakte een 1-2-tje met Maxime en zij brachten Yassir 1 op 1 voor de keeper. Maar de snel uit zijn goal gekomen keeper redde en de rebound van Nigel werd op de billen van een verdediger geschoten.

Na rust kwamen Brooklyn, Jamy en Jesper erin. Het eerste moment was nog voor NVC, waarbij Roy over onze eigen goal schoot (dus opluchting in het uitvak!) Maar de rest van de tweede helft speelden we weer op de helft van de tegenstander. Al snel na rust werd Brooklyn diep gestuurd en zijn stevige knal ging maar net naast het doel. Daarna schoot Bjarne op de keeper en kopte Sven de bal bijna binnen. De gelijkmaker moest wel gaan vallen. Yassir was dichtbij met een knal met zijn linker op de paal. Maar gelukkig viel die gelijkmaker dan toch. Een hoge bal van Yassir kon door Jesper tegen de touwen gedrukt worden. Wat een opluchting! En het werd er-op-en-erover want aan paar tellen later stond het al 1-2 door een corner van Yassir die hij (niet voor het eerst dit seizoen) er in 1x indraaide. Zou het dan eindelijk weer eens lukken een driepunter te scoren? NVC werd niet echt meer gevaarlijk en toen Jesper, met een heerlijke pegel van afstand, de 1-3 maakte was de buit binnen.

Wat een lekker gevoel voor de jongens om (eindelijk) weer te winnen. En over de gehele wedstrijd gezien was dat ook zeker terecht. Keep that spirit going boys!