U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO13-1 p...

Argon JO13-1 pakt weer verdiende winst

Door de winst van vorige week op NVC gingen we zowel die club als ook FC Amsterdam voorbij in de stand en vandaag kwam die laatste club naar de Hoofdweg toe. Bij winst zouden we dus echt iets afstand van de onderste twee plaatsen kunnen nemen. Naast Floris was Nigel nu ook geblesseerd. Maar gelukkig was Cas juist weer terug van een blessure en hij zat naast Joep, Lode en de andere invaller Mees op de bank.

Invaller Bjarne startte in de basis en kon al na een paar minuten met een goede goal de 1-0 maken. Het voorwerk was van Sebas en Yassir. Wessel, dat weten jullie misschien niet, heeft ook een rechterbeen waarmee hij Alec in stelling bracht, maar die schoot op de keeper. Maxime legde af op Jesper, maar zijn schot was niet krachtig genoeg. De 2-0 hing in de lucht en werd uiteindelijk via de rebound (Sebas kopte een voorzet op de keeper) door Yassir gemaakt. Thijs had het rustig en pakte een hoge bal goed klem en bokste even later een gevaarlijke corner de zestien uit. Alec scoorde wel, maar deed dit vanuit buitenspelpositie. Even later was een schot van Jesper wel krachtig genoeg en na het lossen door de keeper kon Yassir zijn tweede maken. Na een kwartier al 3-0, wat een weelde! Niet veel later werd het zelfs 4-0 doordat Maxime goed druk zette en de te korte terugspeelbal door Yassir kon worden opgepikt. Hij ging knap langs de keeper en rondde beheerst af. Achterin moesten Sven en Jamy even attent zijn, maar daarna waren we voorin te vinden. In de zestien was het nota bene verdediger Roy die met een hakbal Alec een goede kans gaf. Helaas was hun keeper goed zijn doel uitgekomen om te redden. Toch werd het nog wel 5-0 voor rust. De pass was van Yassir, Sebas kapte naar binnen en schoof de bal hard en droog in de hoek.

Mees kwam er de tweede helft in en ook kon de teruggekeerde Cas weer minuten maken. Jamy had nog een prachtige aanname en plukte de bal hoog uit de lucht. Er waren kansen op meer. Zo schoot Cas op de keeper na een mooie aanval en Alec zijn schot ging maar net voorlangs. Via Joep, Alec en Lode was er ook nog een prachtige aanval, maar werd de bal van de doellijn gehaald. Wij moesten nog wel een tegengoal slikken. Een hoge voorzet werd na wat gekluts binnen gewerkt. Sebas schoot nog naast en Alec in het zijnet, maar scoren deden we niet meer.

Op basis van een goede 1e helft weer een prima en ook terechte overwining. Nog twee duels te gaan en met dit goede spel van de laatste tijd zit er misschien nog wel een plaatsje stijgen op de ranglijst in. We gaan het zien!