U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO17-3 l...

Argon JO17-3 laat belangrijke steek vallen bij de Vecht

Na vorige week een glanzende wedstrijd te hebben afgeleverd was het tegen een op papier veel zwakkere tegenstander zacht gezegd weinig inspirerend. We zagen een Argon dat zeer slap begon en een tegenstander die veel taaier bleek dan verwacht.

De waarschuwing zat al opgesloten in de resultaten van de Vecht. Ze hadden weliswaar weinig gewonnen maar met relatief kleine  uitslagen. In de wedstrijd bleek hun verdediging en middenveld dan ook zeer behoorlijk te functioneren. En zeker toen de Vecht er na ongeveer 10 minuten een – voor Argon – wat ongelukkig doelpunt maakten, bleken ze vastbesloten die voorsprong vast te houden.
Argon daarentegen was niet in staat de draad van vorige week op te pakken en bleef hangen in slordig en mat voetbal waarbij het meer werd gezocht in tot mislukking gedoemde individuele acties. Het bleek maar weer eens dat dit team op zijn best is als iedereen samenwerkt en de combinatie zoekt.

De tactische bespreking in de rust had wel enige invloed op het spel dat toen inderdaad wat sneller en feller werd. Maar naarmate de tijd verstreek werd teveel gezocht naar een toevallige uibraak van een eenzaam in de spits opererende Joey. Dat was niet genoeg om de centrumverdedigers uit elkaar te spelen. Toen daarna ook de frustratie in het team sloop was de hoop op een goed resultaat zo goed als verloren.

Vooral jammer omdat de teams die boven Argon staan ook punten verloren. Bij winst zou Argon dus goede zaken hebben gedaan. Helaas, het mocht niet zo zijn.

Het goede nieuws is dat er nu twee weken zijn waarin goed getraind kan worden voor de wedstrijd tegen het sterke HBC dat door een nederlaag tegen Legmeervogels van de eerste naar de derde plaats duikelde.  Vooral het toernooi in Landgraaf gaat volop gelegenheid bieden om tactieken en positiespel te oefenen….