U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO13-1 s...

Argon JO13-1 sluit winnend af

Afgelopen zaterdag was de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen Pancratius. Met Floris, Joep, Nigel en Roy hadden we nog steeds last van blessuregevallen. Maar Jayden was dit keer onze versterking zodat we niet zonder wissels kwamen te zitten.
De eerste kans was voor Yassir (na voorwerk van Lode en Jesper) die wel hard, maar niet geplaatst kon rammen. Aan de andere kant werd een corner tot doelpunt verwerkt. De kopbal was hard en zuiver en dus was Thijs kansloos. Wessel stoomde op aan de rechtervleugel en Jesper en Jamy hadden een mooi 1-2-tje in huis. Ook Alec werd dreigend, maar de goal viel weer aan de andere kant. Een vrije trap werd door Thijs gelost, de rebound werd voorgegeven en simpel afgemaakt.
Maar nog voor de rust kwamen we terug. Mooie, behendige acties van Lode leverde ons een vrije trap op die door Yassir binnen werd geschoten. Dit was al vlak voor rust, maar nog vlakker voor rust werd het gelijk. Yassir jaagde de boel zelf op, kwam vrij voor de keeper en schoot hard in de hoek de gelijkmaker binnen. Bijna haalden we de rust met een voorsprong, maar het schot van Jesper was net niet venijnig genoeg.

Het goede spel in de eindfase van de 1e helft werd doorgetrokken. Sebas volleyde een voorzet op de kruising, bij het wegwerken kwam de bal voor de voeten van Sven, die vanaf randje zestien hard in de bovenhoek schoot. Een prachtgoal! Jayden stoorde goed en regelde een ingooi voor ons, nam die zelf snel en gooide naar Alec, die op zijn beurt Lode een niet te missen kans gaf en dus werd het 4-2. Daarna een sterke fase van de gasten, die eerst hard op onze lat schoten. Later kregen ze een penalty, die weliswaar katachtig door Thijs gestopt werd, maar in de rebound benut werd. Het werd even spannend, met een bal op onze paal en Thijs die een hoge bal keurig weg stompte. De gelijkmaker hing wel in de lucht, maar het was Yassir die de overwinning veilig stelde. Hij tikte met links prima binnen na een vloeiende aanval via Maxime, Cas en Alec.
En met die 5-3 winst stegen we nog een plaatsje op de ranglijst en eindigden we op een negende plaatst. Met soms iets meer teamspirit en soms iets meer geluk hadden we best nog wat hoger kunnen eindigen, maar een negende plaatst in deze sterke hoofdklasse is gewoon klasse van onze boys!