U bent nu hier: Homepage  > Verslagen  > Argon JO17-3 n...

Argon JO17-3 nog steeds op koers voor de derde plek

De vorige competitiewedstrijd tegen De Vecht ging onnodig verloren. Dat was een teleurstelling. Nu lijkt het er op dat er weer een kentering ten goede is. In de tweede poule van het toernooi in Landgraaf werd dat al duidelijk met drie mooie overwinningen met als resultaat het behalen van de 1e plaats in de poule. Bovenop die taart kwam nog de kers in de vorm van een beker voor het leukste team.De wedstrijd tegen HBC moest dan ook de bevestiging zijn. Het team was in eerste instantie verre van compleet door een aantal redenen. Gelukkig was dat tijdig bekend zodat er nog voor vervanging kon worden gezorgd.

In Landgraaf was er ook geëxperimenteerd met een kleine aanpassing aan het systeem in de richting van 4-3-3. Dat experiment was goed bevallen en werd in deze wedstrijd dus voortgezet. Door het inbrengen van de vervangende spelers was er in de eerste helft wat onwennigheid tussen de verschillende spelers. Daardoor liep het nog niet echt soepel. Toch kwam Argon een paar keer goed door en in de 17e minuut was het (natuurlijk) Joey die op een assist van gastspeler Kicky fraai scoorde.HBC bleek in die fase wel een taaie tegenstander die niet voor niets lang op de eerste plaats had gebivakkeerd. In de 25e minuut slaagden ze er dan ook in om de gelijkmaker te maken. Het tekent echter de mentaliteit in deze wedstrijd dat Argon meteen weer op voorsprong kwam door een fraaie goal van Moreno op aangeven van de vervangende Floris. Met die 2-1 ging de rust in.

De tweede helft ontwikkelde zich onverwacht tot een doelpuntenfestijn. Dat begon in de 52e minuut met een treffer van alweer Moreno. Het ging nog even redelijk gelijk op maar daarna ging het los. Mike scoorde in de 62e minuut, drie minuten later Moreno voor zijn derde, daarna binnen zes minuten twee keer Floris R. en Stan waarna Joey er in de 79e minuut nog even 9-2 van maakte. De spelers van HBC wist niet meer waar ze het zoeken moesten en waren totaal de kluts kwijt. In de laatste minuut nog een eigendoelpunt voor de einduitslag van 10-2! Goed voor het doelsaldo en dus nog steeds uitzicht op de derde plaats in deze competitie waar iedereen van iedereen kan winnen (en verliezen).

Uit welingelichte kringen verneemt uw correspondent dat de laatste wedstrijd – komende zaterdag 8 juni tegen VVC – weer met dit systeem zal worden gespeeld. Ongetwijfeld na nog eens goed te hebben geoefend in de trainingen van deze week. Het sluitstuk van de competitie met hopelijk een mooie laatste wedstrijd thuis tegen VVC.  Die staan nu op de 9e plaats met een doelsaldo van -11. Maar onderschatting kan in deze competitie dodelijk zijn, dat is al eerder gebleken. Dus moet alles uit de kast, inclusief alle supporters!